Yurendell de Caster is één van de spelers die met Wildcats debuteert in de Serie Latinoamericana.

Honkbal

Sterke selectie Curaçao naar Serie Latinoamericana

Sterke selectie Curaçao naar Serie Latinoamericana

Yurendell de Caster is één van de spelers die met Wildcats debuteert in de Serie Latinoamericana.

Yurendell de Caster is één van de spelers die met WildCats debuteert in de Serie Latinoamericana.
Foto: © Alfred Cop

Curaçao maakt volgende week met een zeer sterke selectie zijn debuut tijdens de zesde editie van de Serie Latinoamericana. Voor Curaçao neemt WildCats deel aan het Latijns-Amerikaanse clubkampioenschap. Onder meer internationals Diegomar Markwell, Yurendell de Caster en Dashenko Ricardo maken van 26 januari tot en met 1 februari deel uit van het team.

Vorig jaar trad Curaçao toe tot de Asociación Latinoamericana de Beisbol Profesional (ALBP). Daarmee kreeg Curaçao de mogelijkheid om een team af te vaardigen voor de Serie Latinoamericana, een toernooi met kampioenen uit verschillende Latijns-Amerikaanse landen. De andere kampioensteams komen uit de Colombiaanse Liga Colombiana de Béisbol Profesional (kampioen nog niet bekend), de Mexicaanse Liga Veracruzana Estatal de Béisbol (Tobis de Acayucan), de Panamese Liga Profesional de Béisbol de Panamá (Caballos de Coclé) en de Liga de Béisbol Profesional Nacional van Nicaragua..

WildCats werd recent de nieuwe kampioen van Curaçao en kwalificeerde zich daarmee voor de Serie Latinoamericana. Voor het toernooi heeft de club zich kunnen versterken met een groot aantal spelers. Daarvan hebben binnenvelder Yurendell de Caster en catcher Dashenko Ricardo al ervaring in het Latijns-Amerikaans kampioenschap. De Caster veroverde in 2016 met Gigantes de Rivas als eerste club uit Nicaragua de titel tijdens de Serie Latinoamericana. Vorig jaar wonnen De Caster en Ricardo in dienst van Tigres de Chinandega samen opnieuw voor Nicaragua de titel.

Curaçao Neptunus

De derde Curaçaose speler uit die selectie van Tigres de Chinandega  van vorig jaar was Curt Smith. Hij staat momenteel met Tigres de Chinandega opnieuw in de finale van de profcompetitie van Nicaragua. De kampioen kwalificeert zich voor de Serie Latinoamericana. In de finale tegen Gigantes de Rivas staat de titelverdediger in de best-of-seven met 2-0 voor.

In de selectie van WildCats zijn verder ook binnenvelder Dudley Leonora en pitcher Diegomar Markwell opgenomen. Zij komen aankomend seizoen voor Curaçao Neptunus uit in de Nederlandse hoofdklasse. Andere spelers in de selectie zijn voormalig Major Leaguers Yurendell de Caster en Shairon Martis en oud-Minor Leaguers Sherman Lacrus, Shair Lacrus en Wendell Floranus. Ook Jair Jurjjens en Sharlon Schoop stonden op het wensenlijstje van WildCats, maar zij waren niet beschikbaar.

Finale

Het team van WildCats staat onder leiding van coaches Johnny Balentina en Raymond van Gurp. WildCats opent het toernooi op zaterdag 27 januari met een wedstrijd tegen Colombia. Hierna wordt achtereenvolgens gespeeld tegen de kampioenen van Panama (28 januari), Nicaragua (29 januari) en Mexico (30 januari).

De wedstrijden tussen de vijf deelnemende teams worden gespeeld in het nieuwe Estadio Nacional Denis Martínez in Managua, de hoofdstad van Nicaragua, later dit jaar ook het decor voor het wereldkampioenschap voor spelers van 23 jaar en jonger. Ook Chili en Argentinië traden vorig jaar toe tot de ALBP, maar de Argentijnse kampioen Infernales de Salta en het Chileense Rangers de Santiago  konden geen representatief team op de been brengen en trokken zich terug. Het toernooi gaat vrijdag 26 januari van start met een wedstrijd tussen de kampioenen van Panama en Colombia. De finale wordt woensdag 31 januari gespeeld.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal