Honkbal

Curt Smith wederom kampioen in Nicaragua

Curt Smith wederom kampioen in Nicaragua

Curt Smith heeft met de Tigres de Chinandega voor het tweede seizoen op rij de titel gepakt in de Nicaraguaanse competitie.

De Tigres de Chinandega hebben voor de vierde keer in de historie en het tweede seizoen op rij de titel gepakt in de Liga de Beisbol Profesional Nacional in Nicaragua. Net als vorig jaar maakte ook Curt Smith dit jaar onderdeel uit van de selectie van de Tigres, die zich dankzij de nationale titel geplaatst hebben voor de Serie Latinoamericana.


In de finale van het Nicaraguaanse seizoen namen de Tigres het op tegen de Gigantes de Rivas. In de best-of-seven serie rekenden Smith en zijn teamgenoten in vijf wedstrijden af met de rivalen uit Rivas. Op vrijdagavond leken de Gigantes vroeg in de wedstrijd hun laatste strohalm te grijpen door een voorsprong te nemen. Drie runs in de zesde inning en nog eens twee in de achtste inning bezorgden de Tigres de vierde en beslissende overwinning in de finale van het Nicaraguaanse seizoen.

Smith, die het reguliere seizoen afsloot als de league leader in homeruns met zes hekklappen, sloeg in ‘La Serie Final’ .250 (4-16) met 3 runs, 3 RBI en vier vrije lopen. In Game 1 sloeg hij het winnende punt over de thuisplaat voor de Tigres, die hun titel prolongeerden en nu ook de kans krijgen om hun titel in de Serie Latinoamericana te verdedigen.

In eigen land zullen zij het onder anderen opnemen tegen de WildCats uit Curaçao met in de gelederen twee oud-spelers van de Tigres: Dashenko Ricardo en Yurendell de Caster. De Serie Latinoamericana begint op 26 januari. Voor die tijd wordt er nog even flink gefeest in Chinandega. Op de Facebook pagina van de Tigres zie je hoe het er daar de afgelopen nacht aan toe ging na het behalen van de tweede titel op rij.

De andere international van Team Kingdom of the Netherlands die in actie komt in Winter Ball is Jair Jurrjens. Hij heeft zich met de Tigres del Licey geplaatst voor de finale om het Dominicaanse kampioenschap, die op 22 januari begint.

Op onderstaand filmpje zie je het dubbelspel waarmee de Tigres het kampioenschap binnenhalen. Let daarbij ook even op de glove flip van de tweede honkman!

https://www.instagram.com/p/BeK_WjDHQ7X/?taken-by=honkbalnl

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal