Pitcher Darryl Jamoena in actie tijdens het U18 EK van 2016.

EK U18 2018

Poule-indeling U18 EK bekendgemaakt

Poule-indeling U18 EK bekendgemaakt

Pitcher Darryl Jamoena in actie tijdens het U18 EK van 2016.

Pitcher Darryl Jamoena in actie tijdens het U18 EK van 2016.
Foto: © Frans Wiesemann

Titelverdediger Nederland ontloopt dit jaar in de eerste ronde van het Europees kampioenschap voor spelers van 18 jaar en jonger gastheer Italië. Oranje is in poule A ingedeeld in de relatief meest eenvoudige poule. Het EK U18 geldt als Europees kwalificatietoernooi voor het wereldkampioenschap voor spelers van 18 jaar en jonger in 2019.

Tijdens de 31e editie van het Europees kampioenschap dat deze zomer van maandag 9 tot en met zondag 15 juli in het Italiaanse Grosseto wordt gehouden, lijkt Tsjechië in de eerste ronde de meest geduchte tegenstander.

De Tsjechische honkballers eindigden twee jaar geleden tijdens het U18 EK in het Spaanse Gijón op een vierde plaats en wisten zowel in 2011 als 2013 de finale te bereiken. De andere tegenstanders voor vijftienvoudig kampioen Oranje in poule A zijn Frankrijk, Groot-Brittannië en Oekraïne.

Kwalificatietoernooi

Oekraïne plaatste zich vorig jaar juli tijdens het kwalificatietoernooi in Kroatië voor het hoofdtoernooi. In de finale bleef de ploeg ongeslagen en werd Oostenrijk met 7-4 verslagen. De andere promovendus is Ierland, dat in 2017 in Zwitserland ongeslagen winnaar werd van het andere kwalificatietoernooi. In die finale was Ierland met 12-0 België de baas.

In poule B treft Ierland in juli in Grosseto niet alleen gastheer Italië, maar ook de nationale juniorenploeg van Duitsland. Tijdens het vorige EK werd dit team voor de tweede keer in de historie derde. De andere deelnemers uit poule B zijn Spanje en Litouwen.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U18 2018