Levi Carolus voor Curaçao in actie tijdens het World Port Tournament.

Honkbal

Carolus naar Italiaanse Paddova

Carolus naar Italiaanse Paddova

Levi Carolus voor Curaçao in actie tijdens het World Port Tournament.

Levi Carolus voor Curaçao in actie tijdens het World Port Tournament.
Foto: © Robert Bos

Levi Carolus is de volgende speler uit het Koninkrijk die de overstap maakt naar de Italiaanse Serie A1. De dertigjarige voormalig profhonkballer van Curaçao, die inzetbaar is als zowel binnen- en buitenvelder, heeft een overeenkomst afgesloten met Tommasin Padova.

Levi Carolus, de halfbroer van Wladimir Balentien, stond tussen 2005 en 2010 onder contract van Baltimore Orioles, waarvoor hij onder meer uitkwam in de Venezolaanse en Amerikaanse profcompetitie. Zijn hoogste niveau behaalde Carolus in 2009 en 2010, toen hij verdeeld over twee seizoenen 81 wedstrijden in de South Atlantic League speelde voor het Class A-team Delmarva Shorebirds.

Na afloop van zijn profavontuur keerde Carolus terug naar Curaçao, waar hij in de lokale competitie ging spelen. Zowel in 2016 als 2017 werd hij op Curaçao kampioen met WildCats. Dankzij het meest recente kampioenschap neemt Carolus later deze maand met zijn ploeg in Nicaragua deel aan de Serie Latinoamericana. Eerder nam Carolus met de nationale ploeg van Curaçao onder meer deel aan de Haarlemse Honkbalweek en het World Port Tournament.

Major League

Met Carolus versterkte Tommasin Padova zich ook met de 34-jarige Venezolaanse pitcher Yohan Pino, die in de seizoenen 2014 en 2015 in de Major League speelde voor Minnesota Twins en Kansas City Royals. Vorig jaar eindigde Padova in de reguliere competitie met tien overwinningen in 34 wedstrijden op een zevende en voorlaatste plaats.

Met zijn overstap naar de Italiaanse competitie volgt Carolus het voorbeeld van Gilmer Lampe (Fortitudo Bologna), Kevin Kelly (Rimini), Phildrick Llewellyn (Rimini), Cerilio Soleana (Rimini).

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal