Honkbal

Tigres verliezen Game 1 ondanks dominante start Jurrjens

Tigres verliezen Game 1 ondanks dominante start Jurrjens

Jair Jurrjens was dominant in zijn start in Game 1 van ‘La Serie Final’, maar zag zijn bullpen de winst weggeven

Jair Jurrjens is in de Dominican Winter League hard aan het werk om zichzelf weer in de kijker te spelen nadat hij afgelopen seizoen ruim 80 wedstrijden moest missen dankzij een schorsing voor het gebruik van verboden middelen. Na een sterk regulier seizoen en nog veel betere play-offs heeft zijn team, Tigres del Licey, zich geplaatst voor ‘La Serie Final’. Jurrjens kreeg de eer om Game 1 te starten en deed het in die wedstrijd erg goed.

Na een zware periode in zijn leven, waarin een goede vriend en zijn vader in korte tijd na elkaar overleden, raakte Jurrjens in een depressie. Zijn dokter schreef hem antidepressiva voor, waarin – naar later bleek – verboden middelen zaten. Ondanks zijn doktersattest leverde deze vondst Jurrjens een schorsing van 80 wedstrijden op. Dit alles gebeurde net nadat hij na een ijzersterke World Baseball Classic met het Koninkrijksteam een contract had getekend bij de Los Angeles Dodgers en hard op weg leek naar een terugkeer naar de Major League, waarin hij in 2011 nog All-Star was.

Om opnieuw zijn weg terug te vechten naar de Major League en zich weer in de kijker te spelen van de scouts heeft hij besloten deze winter deel te nemen aan de Dominican Winter League. Voor de Tigres del Licey mocht de 31-jarige Curaçaoënaar de eerste wedstrijd van ‘La Serie Final’, de strijd om het kampioenschap in de Dominicaanse Republiek, starten. Dat deed hij vannacht met verve: Jurrjens gooide 5.1 innings waarin hij slechts vier honkslagen toestond aan de Aguilas Cibaenas. Hij gooide drie keer vier wijd en vier keer drie slag en kreeg geen enkel punt tegen. Jurrjens verliet de heuvel met een 1-0 voorsprong, maar zijn opvolgers bleken niet in staat de voorsprong te behouden.

De Aguilas, met in de lineup vijf spelers met speeltijd in de MLB, scoorden in de zevende (1), achtste (3) en negende inning (4) maarliefst acht runs en wonnen de wedstrijd met 8-1.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal