Andrelton Simmons tijdens een training op Curaçao.

Curaçao

MLB houdt try-outs op Curaçao

MLB houdt try-outs op Curaçao

Andrelton Simmons tijdens een training op Curaçao.

Andrelton Simmons tijdens een training op Curaçao.
Foto: © John van der Tol

Major League Baseball lijkt definitief zijn pijlen te hebben gericht op Curaçao. Na het succes van onder meer Didi Gregorius, Andrelton Simmons en Jonathan Schoop houdt de Amerikaanse proforganisatie volgende week voor het eerst officiële try-outs op het eiland.

Met vorig jaar vijf spelers in de Major League en nog eens zo’n kleine dertig in de Minor Leagues is Curaçao een kweekvijver voor honkbaltalent geworden. Om die reden start Major League Baseball (MLB) medio februari een Elite Development Program op het eiland op.

Het programma is bedoeld voor talentvolle honkballers in de leeftijd van dertien tot achttien jaar en bestaat uit drie uur durende trainingen gedurende drie dagen per week. Tijdens het programma krijgen de deelnemers training van coaches met ervaring in zowel de Major als Minor League.

Nationale try-outs

Dinsdag 30 en woensdag 31 januari worden in het Tio Daou Ballpark nationale try-outs gehouden voor het MLB Elite Development Program. Het is voor het eerst dat op Curaçao try-outs door Major League Baseball worden gehouden.

Eerder zette MLB deze programma’s ook al op in onder meer Puerto Rico, Mexico, Nicaragua en Brazilië. Door middel van het Elite Development Program wil Major League Baseball een bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van het honkbal op Curaçao. Het Elite Development Program is door MLB opgezet in samenwerking met de Curaçao Baseball Development Foundation en het toeristisch bureau van Curaçao.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Curaçao