Honkbal

Field Manager Steve Janssen aan de slag bij de Chicago Cubs

Field Manager Steve Janssen aan de slag bij de Chicago Cubs

Steve Janssen vertrekt bij de KNBSB en wordt pitching coach in de Minor League bij de Chicago Cubs
(Foto: Freek Bouw)

Steve Janssen vertrekt met onmiddellijke ingang bij de KNBSB. De 45-jarige Belg gaat als pitching coach aan de slag in de organisatie van de Chicago Cubs, de kampioen van de Major League Baseball in 2016.

Voor Janssen komt hiermee een einde van een periode van 18 jaar honkbal in Nederland. In die periode was hij twee keer in verschillende rollen werkzaam voor Team Kingdom of the Netherlands. Tussen 2002 en 2005 was de oud-international van het Belgische nationale team pitching coach bij Oranje. Een rol die hij tussen 2010 en 2013 opnieuw vervulde. Na de World Baseball Classic van 2013 werd Janssen Field Manager. Als Field Manager had hij de leiding had over het Koninkrijksteam tijdens alle toernooien op Europese bodem.

Als lid van de technische staf maakte Janssen veel grote successen mee met Oranje: het wereldkampioenschap in 2011, twee halve finales in de World Baseball Classic en vier Europese Kampioenschappen, waaronder twee (2014 en 2016) onder zijn leiding. In 2016 won Janssen de Coach of the Year Award van de Europese honkbalbond CEB.

Voor de Chicago Cubs gaat Janssen aan de slag als Minor League Pitching Coach. Een functie waarbij hij verantwoordelijk wordt voor het opleiden van jonge werpers in het jeugdteam van de Cubs in Arizona. “Het is voor mij een hele mooie kans, die ik moest grijpen. Ik ga in een hele mooie organisatie aan de slag met grote talenten.”

De KNBSB is Janssen zeer dankbaar voor alles wat hij voor het Nederlands honkbal betekend heeft: “Wij gunnen hem deze fantastische stap en wensen hem het allerbeste.”, aldus algemeen directeur Bart Volkerijk. De nieuwe technisch directeur Tjerk Smeets vult aan: “Steve is een enorm gedreven coach met veel expertise en de drive om steeds beter te worden. Deze kenmerken hebben hem gebracht tot waar hij nu staat en het Nederlandse honkbal heeft veel aan hem gehad. Wij wensen hem dan ook veel succes toe in de volgende stap in zijn carrière en zullen wellicht op andere manieren en momenten van zijn expertise gebruik kunnen maken.”

“Daarnaast is het natuurlijk ook een mooi erkenning voor Team Kingdom of the Netherlands dat een coach van ons gevraagd wordt bij een top organisatie als de Chicago Cubs.” Aan Tjerk Smeets, die op 1 februari start, de taak om de technische staf van het Koninkrijksteam weer compleet te maken.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal