Carter Kieboom speelde het grootste deel van het seizoen 2017 voor Hagerstown Suns.

Honkbal

Carter Kieboom in de MLB Top 100 Prospect list

Carter Kieboom in de MLB Top 100 Prospect list

Carter Kieboom speelde het grootste deel van het seizoen 2017 voor Hagerstown Suns.

Carter Kieboom speelde het grootste deel van het seizoen 2017 voor Hagerstown Suns.
Foto: © Tracy Proffitt

Major League Baseball heeft de lijst bekendgemaakt met de honderd meest veelbelovende spelers voor het seizoen 2018. Plaats nummer 90 is gereserveerd voor Carter Kieboom, zoon van de in Nederland geboren oud-honkballer Alswinn Kieboom.

De lijst met prospects van Major League Baseball wordt geleid door het Japanse fenomeen Shohei Ohtani, die in de winter tekende bij de Los Angeles Angels. Hij wordt gevolgd door Atlanta Braves binnenvelder Ronald Acuna. Op de derde plaats staat Blue Jays prospect Vladimir Guerrero Jr., de zoon van de kersverse Hall of Famer Vladimir Guerrero.

Deze lijst vol met talenten uit de Amerikaanse Minor League wordt samengesteld door scouts van de Major League-teams. Alle spelers krijgen op vijf vlakken een beoordeling tussen de 20 en 80 punten. Hierbij betekent 20-30 ver onder het gemiddelde, 40 onder gemiddeld, 50 gemiddeld, 60 boven gemiddeld en 70-80 ver boven gemiddeld. De vijf onderdelen waarop de spelers worden beoordeeld zijn: Hit, Power, Run, Arm & Field.

Promotie

De twintigjarige binnenvelder Carter Kieboom, die vorig jaar in zijn eerste volledige seizoen al promotie maakte naar het Class A-team Hagerstown Suns, kreeg van de scouts respectievelijk de volgende scores: 55, 50, 50, 55, 50 en een uiteindelijke score van 55.

De korte stop uit Marrietta, GA werd in 2016 in de eerste ronde van de MLB Draft gekozen door de Washington Nationals, die eerder ook zijn oudere broer Spencer kozen in de draft. Dat was in de vijfde ronde van de 2012 MLB Draft. In 2017 speelde Spencer Kieboom bij zowel de Harrisburg Senators (AA) als de Syracuse Chiefs (AAA). Carter wordt gezien als een nog groter talent dan zijn oudere broer. Hij speelde de meerderheid van het vorige seizoen bij de Hagerstown Suns in de South Atlantic League.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal