Honkbal

Jurrjens opnieuw dominant; Wild Cats spelen voor finaleplaats

Jurrjens opnieuw dominant; Wild Cats spelen voor finaleplaats

Jurrjens verkeert in goede vorm en pakte de winst voor de Tigres in Game 4 van La Serie Nacional
(Foto: Tigres del Licey)

Terwijl in Nederland de indoor wintertrainingen deze maand op gang gekomen zijn, worden er in Latijns Amerika en het Caribisch gebied op topniveau wedstrijden gespeeld. In de Dominican Winter League strijden de Tigres del Licey, met Jair Jurrjens in de gelederen, om de titel, terwijl er in Nicaragua wordt gespeeld in de Serie Latinoamericana door de Wild Cats uit Curaçao, met daarin meerdere internationals uit Team Kingdom of the Netherlands.

Na drie wedstrijden in ‘La Serie Final’ van de Dominicaanse wintercompetitie keken de Tigres, ondanks een zeer goede start van Jurrjens in Game 1, tegen een 2-1 achterstand aan tegen de Aguilas in de best-of-seven serie om de titel. Dankzij slecht weer werd er de afgelopen dagen niet gespeeld en dat betekende dat Jurrjens eerder dan in eerste instantie verwacht, kon terugkeren op de heuvel in Game 4. In dit belangrijke duel was Jurrjens (op zijn 32e verjaardag) wederom zeer dominant: in 6.1 innings stond hij slechts drie honkslagen en één vrije loop toe. De Curaçaoënaar gooide één keer drie slag en kreeg slechts één (onverdiend) punt tegen.

In vorm

Waar Jurrjens in Game 1 nog met een voorsprong de heuvel verliet, maar zijn opvolgers de wedstrijd uit handen zag geven, verliet hij in Game 4 de heuvel met een 9-1 voorsprong. Aanvallend waren Major Leaguers Erick Aybar en Yamaico Navarro belangrijk voor de Tigres, die het duel uiteindelijk met 10-1 wonnen. Jurrjens lijkt zich ondertussen daadwerkelijk in de kijker te spelen van de Major League scouts. Had hij in het reguliere seizoen nog een ERA van 3.44, in de play-offs had hij in twee wedstrijden een ERA van 2.25 en in La Serie Final heeft hij na 11.2 innings een ERA van 0.00, slechts zeven honkslagen tegen, vier walks en 5 strikeouts.

Na afloop van de wedstrijd gaf hij aan zeer blij te zijn met de kans die de Tigres hem gegeven hebben deze winter: “Ik ben erg blij dat ik hier heb kunnen pitchen. Ik weet dat vandaag misschien wel de laatste wedstrijd was die ik hier heb mogen starten dus ik wilde de fans een cadeautje geven.” Met de 2-2 tussenstand kan vandaag al de beslissing vallen, want er wordt een double header gespeeld in Santiago de los Caballeros, de thuishaven van de Aguilas. Game 5 begint om 19.00u Nederlandse tijd en Game 6 om 00.30u Nederlandse tijd. Mocht er een beslissende Game 7 gespeeld moeten worden, dan zal die op woensdag in Licey gespeeld worden om 22.00u Nederlandse tijd.

Serie Latinoamericana

Ondertussen wordt in Nicaragua gespeeld om het kampioenschap van Latijns Amerika. Voor het eerst mag de kampioen van Curaçao daaraan ook deelnemen dit jaar. Dat zijn de Wild Cats, die met een sterke selectie afgereisd zijn naar Nicaragua. Met Diegomar Markwell op de heuvel werd in de eerste wedstrijd gewonnen van Panama, maar hierop volgden nipte nederlagen tegen Mexico en Nicaragua. Voor Nicaragua doen de Tigres de Chinandega mee, het team dat dit jaar kampioen werd met Curt Smith en vorig jaar met Smith, de Caster en Ricardo de Serie Latinoamericana won. Smith is onlangs vader geworden en zit niet bij de selectie voor deze week en de Caster en Ricardo spelen met de Wild Cats mee deze editie.

De Tigres hebben zich inmiddels via drie overwinningen al geplaatst voor de finale. De Wild Cats spelen vandaag (01.30u Nederlandse tijd) tegen de Tobis de Acayucan uit Mexico en kunnen zich bij winst nog plaatsen voor de finale, die de dag erna gespeeld wordt. In het eerste onderlinge treffen tussen deze twee teams leken de Wild Cats lang op weg naar de winst. Met een 7-4 voorsprong gingen zij de achtste inning in, maar daarin scoorden de Mexicanen maar liefst acht runs. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 12-9 overwinning voor Tobis de Acayucan. Vannacht krijgen de Curaçaoënaars de kans op revanche en bovendien plaatsing voor de finale in de eerste deelname ooit aan de Serie Latinoamericana.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal