Niels van Weert was in 2017 één van de belangrijkste krachten voor Quick Amersfoort.

HB Hoofdklasse

Niels van Weert naar L&D Amsterdam

Niels van Weert naar L&D Amsterdam

Niels van Weert was in 2017 één van de belangrijkste krachten voor Quick Amersfoort.

Niels van Weert was in 2017 één van de belangrijkste krachten voor Quick Amersfoort.
Foto: © Robert Bos

Drie maanden na het verstrijken van de overschrijvingstermijn verruilt Niels van Weert alsnog Quick Amersfoort voor L&D Amsterdam. De Amsterdamse club heeft de 34-jarige binnenvelder aangetrokken als vervanger voor Gilmer Lampe.

Buitenvelder Lampe kondigde in november zijn overstap aan naar Fortitudo Bologna, dat uitkomt in de Italiaanse Serie A1. Lampe was vorig jaar in de verloren Holland Series de beste slagman voor de Amsterdammers en was in de reguliere competitie de op twee na beste slagman van de hoofdklasse.

Het aanvallende gemis van de voormalig profhonkballer moet worden opgevangen door de komst van de ervaren Van Weert. De binnenvelder debuteerde in 2005 voor Almere in de hoofdklasse en kwam in drie seizoenen voor deze club uit op het hoogste niveau. In 2010 keerde hij voor Kinheim terug in de hoofdklasse. Hij speelde zeven seizoenen voor de Haarlemse club, waarmee hij in 2012 de landstitel veroverde. In 2013 bereikte Van Weert met Kinheim de finale van het Europa Cup-toernooi in Barcelona.

Quick Amersfoort

Nadat Kinheim zich na afloop van het seizoen 2016 terugtrok uit de hoofdklasse, verhuisde Van Weert naar overgangsklasser Quick Amersfoort waar hij de Amersfoortse club met behulp van onder meer voormalig hoofdklassespelers Bas de Jong en Bryan Engelhardt terug naar de hoofdklasse leidde. In de Promotie/Degradatiepoule leidde Van Weert zijn club in onder meer slaggemiddelde (.475), honkslagen (10), gescoorde punten (16) en gestolen honken (6 uit 6).

Met toestemming van Quick Amersfoort maakt Van Weert nu de overstap naar L&D Amsterdam. Hij krijgt daarmee bovendien de kans om voor het eerst sinds 2013 weer uit te komen op Europees niveau. In juni is de Amsterdamse club in Rotterdam één van de deelnemers aan de European Champions Cup. Daar treft L&D Amsterdam ook Fortitudo Bologna met Gilmer Lampe binnen de gelederen.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse