De loting voor het EK heren softbal werd verricht in Parijs.

EK heren 2018

Gunstige loting softballers voor EK

Gunstige loting softballers voor EK

De loting voor het EK heren softbal werd verricht in Parijs.

De loting voor het EK heren softbal werd verricht in Parijs.

Het Nederlands heren softbalteam heeft gunstig geloot voor het aankomende Europees kampioenschap, dat van maandag 25 tot en met zaterdag 30 juni in het Tsjechische Havlíčkův Brod wordt gehouden. Oranje ontloopt in de eerste ronde de nummers één en drie van de vorige editie.

Tijdens het gezamenlijke congres van de Europese honkbalbond CEB en de Europese softbalfederatie ESF is vandaag in Parijs de loting verricht voor de veertiende editie van het Europees kampioenschap herensoftbal. Oranje is daarbij in poule B ingedeeld bij Denemarken, dat in dertien edities negen keer de finale haalde, maar tot dusver alleen in 2010 Europees kampioen werd.

Na Denemarken is drievoudig Europees kampioen Nederland in poule B het op papier beste team. De overige tegenstanders eindigden tijdens het vorige EK in het Italiaanse Montegranaro achter de op de vierde plaats geëindigde Nederlandse softballers. Dit zijn de nationale teams van Israël (zesde in 2016), Kroatië (zevende in 2016), Zweden (tiende en laatste in 2016) en Slowakije, dat voor het eerst sinds 2010 terugkeert op het hoofdtoernooi.

De nummers één (negenvoudig winnaar Tsjechië) en drie (België) van het vorige EK zijn ingedeeld in poule A. Daarin treffen zij de nationale teams van Groot-Brittannië, Italië, Duitsland en Litouwen. In totaal nemen twaalf teams verspreid over twee poules deel aan het EK heren softbal. Het evenement geldt tevens als kwalificatietoernooi voor het wereldkampioenschap in 2019, waarbij de beste drie teams zich plaatsen voor het WK. Ook dit WK wordt gehouden in Havlíčkův Brod.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK heren 2018