Loting voor het Europees kampioenschap voor speelsters van 19 jaar en jonger.

EK U19 2018

Lotingen verricht voor U19 en U22 EK’s

Lotingen verricht voor U19 en U22 EK’s

Loting voor het Europees kampioenschap voor speelsters van 19 jaar en jonger.

Loting voor het Europees kampioenschap voor speelsters van 19 jaar en jonger.

De nationale Nederlandse teams voor zowel het Europees kampioenschap U19 als het EJ U22 zijn beiden in de eerste ronde ingedeeld bij het sterke Italië. Dat is vandaag in Parijs bekend geworden bij de loting door de Europese softbalfederatie ESF.

Aan het Europees kampioenschap voor speelsters van 22 jaar en jonger nemen dit jaar zeventien landen deel. De deelnemers zijn verdeeld over vier poules, waarbij het Nederlands team is ingedeeld in poule B. Daarin treft Oranje niet alleen Italië, maar ook de nationale teams van Oekraïne en Israël.

Op het EK U22 keert Italië voor het eerst sinds 2010 terug. In dat jaar verloren de Italiaanse softbalsters de finale van Tsjechië, nadat ze twee jaar eerder de eerste editie op hun naam hadden geschreven. Israël maakt haar debuut op het Europees kampioenschap in deze categorie.

Titelverdediger

Gastheer Slowakije voert poule A aan. Het is de enige poule met vijf teams. Tijdens het toernooi in Trnava, dat van 23 tot en met 28 juli wordt gehouden is Nederland titelverdediger. In 2016 werd Oranje U22 bij haar debuut ongeslagen en met overmacht Europees kampioen.

Het Europees kampioenschap voor speelsters van 19 jaar en jonger heeft dit jaar achttien deelnemers. Na één jaar afwezigheid keert het Nederlands team terug in deze categorie. Nederland werd zesmaal Europees kampioen, maar moest in 2014 genoegen nemen met een vijfde plaats. Voor de vijftiende editie is Nederland U19 ingedeeld bij onder meer Italië, de verliezend finalist in 2016. De andere tegenstanders in de eerste ronde worden Spanje, Israël en Oekraïne. Titelverdediger Groot-Brittannië is ingedeeld in poule C.

Indeling EK U22

Poule A: Slowakije, Griekenland, Groot-Brittannië, Kroatië en Ierland
Poule B: Nederland, Oekraïne, Israël en Italië
Poule C: Rusland, Litouwen, België en Oostenrijk
Poule D: Tsjechië, Polen, Zwitserland en Hongarije

Indeling EK U19

Poule A: Italië, Spanje, Israël, Nederland en Oekraïne
Poule B: Tsjechië, België, Servië, Malta en Bulgarije
Poule C: Groot-Brittannië, Rusland, Denemarken en Ierland
Poule D: Duitsland, Kroatië, Polen en Frankrijk

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U19 2018