Gianfranco Wawoe in actie voor het Nederlands Koninkrijksteam.

Honkbal

Gianfranco Wawoe naar Can-Am League

Gianfranco Wawoe naar Can-Am League

Gianfranco Wawoe in actie voor het Nederlands Koninkrijksteam.

Gianfranco Wawoe in actie voor het Nederlands Koninkrijksteam.

De Curaçaose profhonkballer Gianfranco Wawoe maakt de overstap naar de Canadian-American Association of Professional Baseball (Can-Am League). De 23-jarige speler van het Nederlands Koninkrijksteam heeft een overeenkomst afgesloten met New Jersey Jackals.

Wawoe werd afgelopen november na zeven seizoenen in dienst van Seattle Mariners free-agent. Voor deze Amerikaanse profclub maakte de tweede honkman, die tevens inzetbaar is als buitenvelder, vorig jaar augustus zijn debuut op Triple A-niveau. Hij speelde uiteindelijk twee wedstrijden voor Tacoma Raniers in de Pacific Coast League.

In de Venezolaanse en Amerikaanse Minor Leagues speelde Wawoe sinds 2011 in totaal 523 wedstrijden met een slaggemiddelde van .274. Afgelopen seizoen werd hij in dienst van het Class A-team Modesto Nuts geselecteerd voor de All Star Game van de California League. In de seizoenen 2015, 2016 en 2017 speelde Wawoe tijdens Spring Training zeven officiële wedstrijden mee met de hoofdmacht van Seattle Mariners.

Overeenkomst

Ondanks zijn sterke seizoen wist de 23-jarige Wawoe deze winter geen nieuw contract bij een Amerikaanse proforganisatie te bemachtigen, waardoor hij nu een overeenkomst heeft afgesloten met New Jersey Jackals, dat uitkomt in de Can-Am League. Daarin treft hij mogelijk Kalian Sams, als de international besluit terug te keren bij Quebec Capitales. Beide teams staan op donderdag 18 mei op de openingsdag van het nieuwe seizoen tegenover elkaar.

New Jersey Jackals wist sinds 2009 elk jaar de Play-Offs te bereiken in de Can-Am League. Maar de viervoudig kampioen wacht sinds 2004 op een nieuw kampioenschap. De club staat komend seizoen voor het eerst onder leiding van de nieuwe manager Brooks Carey.

Nederlands Koninkrijksteam

Gianfranco Wawoe maakte op 16 oktober 2015 in het duel tegen de Curaçao All Stars zijn debuut in het Nederlands Koninkrijkteam. Later in het jaar nam hij met Oranje deel aan de eerste Premier 12, waarin hij twee officiële interlands speelde.

Vorig jaar keerde hij terug in de nationale ploeg tijdens de voorbereiding op de World Baseball Classic. Wawoe nam deel aan verschillende oefenwedstrijden, maar haalde de laatste schifting niet.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal