Honkbal

Sharlon Schoop speelt ook in 2018 voor de Orioles

Sharlon Schoop speelt ook in 2018 voor de Orioles

Sharlon Schoop aan slag voor Team Kingdom of the Netherlands in voorbereiding op de WBC in Zuid-Korea.
Foto: Henk Seppen

De Baltimore Orioles hebben vandaag Sharlon Schoop een Minor League contract aangeboden. Schoop (30) zal hierdoor ook in 2018 uitkomen in de Minor League organisaties van de ploeg waarvoor zijn jongere broer Jonathan speelt op het hoogste niveau.

Het Amerikaanse honkbal heeft deze winter te maken met een extreem trage free agent markt. Veel grote namen, zoals Jake Arrieta en J.D. Martinez, zitten nog zonder contract thuis terwijl de teams deze week al zijn begonnen aan hun voorbereiding op het seizoen via de traditionele Spring Training in Florida en Arizona. Als gevolg van de trage free agent markt, zitten ook nog veel Minor Leaguers zonder contract. Gelukkig mag Schoop zich inmiddels gaan melden voor Minor League Spring Training.

Minor League contract

De Curaçaose binnenvelder zag zijn contract met Baltimore Orioles worden verlengd. Hij heeft opnieuw een Minor League-contract gekregen. Het wordt zijn vijfde seizoen bij deze club, nadat hij eerder ook al speelde voor San Francisco Giants en Kansas City Royals.

Het afgelopen seizoen verdeelde Schoop over het Triple A-team Norfolk Tides en het Double A-team Bowie Baysox. Verdeeld over beide niveau’s kwam de utility player tot een slaggemiddelde van .225 met 5 homeruns en 10 binnengeslagen punten. De verwachting is dat Schoop zich ook in 2018 kan melden bij de club uit de Triple-A International League.

Opgeroepen

De jongere broer van Sharlon Schoop, Jonathan Schoop, maakt sinds 2013 deel uit van de hoofdmacht van Baltimore Orioles. Zelf speelde Sharlon Schoop nog niet op het hoogste niveau in de Verenigde Staten. Wel werd hij in 2016 kortstondig opgeroepen voor de hoofdmacht, maar keerde hij zonder in actie te komen twee dagen later alweer terug naar Norfolk.

In maart 2017 nam Sharlon Schoop met het Nederlands Koninkrijksteam deel aan de World Baseball Classic. Hij kwam in drie wedstrijden uit als invaller, scoorde één run, maar bleef in drie slagbeurten zonder honkslag. Schoop staat inmiddels al op 63 interlands voor het Koninkrijksteam.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal