Het Space Coast Complex werd eerder door clubs uit de Major League gebruikt tijdens Spring Training.

Honkbal

WBSC brengt inspectiebezoek aan Space Coast Complex

WBSC brengt inspectiebezoek aan Space Coast Complex

Het Space Coast Complex werd eerder door clubs uit de Major League gebruikt tijdens Spring Training.

Het Space Coast Complex werd eerder door clubs uit de Major League gebruikt tijdens Spring Training.

De World Baseball Softball Confederation (WBSC) heeft de afgelopen dagen een bezoek gebracht aan het United States Specialty Sports Association (USSSA) Space Coast Complex. Het imposante honkbalcomplex in Viera (Florida) is van woensdag 22 tot en met zaterdag 31 augustus gastheer van het wereldkampioenschap dameshonkbal. WBSC-voorzitter Riccardo Fraccari: “De Space Coast wordt een fantastisch podium voor zowel de speelsters als de fans op de tribunes en de toeschouwers van over de hele wereld”.

Vorig jaar oktober werd het Space Coast Complex al door de WBSC aangewezen als speellocatie voor de achtste editie van het WK dameshonkbal. Daarmee worden de Verenigde Staten voor het eerst gastheer van dit evenement. In totaal twaalf landen nemen deel aan het WK, waaronder Nederland. Ook gastheer de Verenigde Staten, Australië, Canada, Cuba, Hong Kong, vijfvoudig kampioen en titelverdediger Japan, Taiwan, Venezuala en Zuid-Korea hebben zich inmiddels geplaatst. Tijdens het Pan-Am kwalificatietoernooi van 22 tot en met 26 maart in de Dominicaanse Republiek worden de laatste twee toegangsbewijzen voor het WK weggegeven.

Ricardo Fraccari (WBSC) en Don DeDonatis (USSSA) ondertekenen de overeenkomst.

Ricardo Fraccari (WBSC) en Don DeDonatis (USSSA) ondertekenen de overeenkomst.

Tijdens zijn bezoek aan het Space Coast Complex ondetekenden Fraccari en USSSA-bestuurslid Don DeDonatis officieel de overeenkomst voor de organisatie van het toernooi. Sinds vorig jaar is USSSA als lid aangesloten bij de WBSC. Fraccari was tevreden over de faciliteiten in Viera. “Het Space Coast Complex van USSSA is een eerste klas faciliteit”, aldus de Italiaanse voorzitter. “USSSA belooft gastheer te worden van het grootste wereldkampioenschap dameshonkbal ooit.”

Droom

DeDonatis was blij dat USSSA na de Zuid-Koreaanse stad Gijang de volgende gastheer mag zijn van het wereldkampioenschap. “Dit is een droom die voor ons uitkomt”, liet hij weten. Nog niet eerder organiseerde USSSA een wereldkampioenschap. “Dit toernooi wordt voor ons het belangrijkste evenement van deze zomer.”

Voor het Nederlands honkbalteam wordt dit het vijfde opeenvolgende wereldkampioenschap waar aan deel wordt genomen. Twee jaar geleden eindigde Oranje in Zuid-Korea op een historische negende plaats. Tijdens dat WK werden drie wedstrijden gewonnen.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal