Kirvin Moesquit krijgt de kans om zijn debuut te maken voor de hoofdmacht van Baltimore Orioles.

Honkbal

Moesquit en Rifaela debuteren in hoofdmacht

Moesquit en Rifaela debuteren in hoofdmacht

Kirvin Moesquit krijgt de kans om zijn debuut te maken voor de hoofdmacht van Baltimore Orioles.

Kirvin Moesquit krijgt de kans om zijn debuut te maken voor de hoofdmacht van Baltimore Orioles.

De 22-jarige Kirvin Moesquit en de 23-jarige Ademar Rifaela zijn vandaag door Baltimore Orioles als reservespelers aan de selectie van de hoofdmacht toegevoegd. De club stond vanmiddag met een selectie op het Spectrum Field in Clearwater (Florida) tegenover Philadelphia Phillies en met een andere selectie in de avond in het Ed Smith Stadium in Sarasota (Florida) tegenover Minnesota Twins. Moesquit maakte zijn debuut als pinch-runner in de achtste inning van de met 9-6 verloren middagwedstrijd.

De oefenwedstrijden uit de Cactus en Grapefruit League zijn gisteren van start gegaan. Baltimore Orioles opende zijn oefenseizoen met een 6-3 nederlaag tegen Tampa Bay Rays. Voor vandaag is de selectie opgedeeld in twee teams voor de avondwedstrijd tegen Minnesota Twins en de middagwedstrijd tegen Philadelphia Phillies op het Spectrum Field in Clearwater (Florida).

Kirvin Moesquit en Ademar Rifaela werden eerder op de dag als extra spelers aan het roster toegevoegd. In totaal werden achttien spelers uit het Minor League-trainingskamp opgeroepen, waaronder ook eerste honkman Ryan Ripken, de zoon van Baltimore Orioles legende Cal Ripken Jr.

Debuut

Moesquit mocht al direct in het eerste duel in actie komen, toen hij in de achtste inning als pinch-runner voor aangewezen slagman Anthony Santander in de wedstrijd kwam. Hij scoorde niet en maakte de wedstrijd af als aangewezen slagman, waardoor hij niet meer in actie hoefde te komen. Baltimore Orioles verloor het duel tegen Philadelphia Phillies met 9-6. Voor Moesquit was het zijn eerste wedstrijd ooit voor de hoofdmacht van Baltimore Orioles.

In de avondwedstrijd was het in Sarasota de beurt aan debutant Rifaela. Hij kwam in de tweede helft van de negende inning als pinch-hitter aan slag en sloeg direct een honkslag. Met twee strikeouts maakte pitcher Matt Magill hierna een einde aan de wedstrijd, die in een 1-1 gelijkspel eindigde. In de wedstrijd tegen Minnesota Twins speelde ook zijn eilandgenoot Jonathan Schoop. De Major Leaguer moest de wedstrijd van gisteren nog aan zich voorbij laten gaan nadat hij last had gekregen van een ontstoken slijmbeurs in zijn elleboog. Vanavond kon hij wel weer gewoon spelen.

Sensationeel seizoen

Moesquit, de jongere broer van international Kevin Moesquit, begint aan zijn vierde seizoen in de Amerikaanse Minor Leagues, nadat hij afgelopen drie seizoenen uit is gekomen voor Aberdeen IronBirds in de Class A New York-Penn League. Zijn oudere broer en voormalig hoofdklassesepeler Kevin Moesquit speelde in de seizoenen 2012 en 2013 drie wedstrijden mee tijdens Spring Training voor Los Angeles Angels. Rifaela start aan zijn zesde profseizoen. In dienst van het Class A Advanced-team Frederick Keys had Rifaela een sensationeel seizoen. Dat werd bekroond met zijn benoeming tot zowel All Star én Meest Waardevolle Speler van de Carolina League.

De wedstrijden uit de Cactus en Grapefruit League brengen deze dagen ook diverse andere spelers uit het Nederlands Koninkrijk in actie. Waaronder natuurlijk de Major Leaguers Ozzie Albies (Atlanta Braves), Xander Bogaerts (Boston Red Sox), Didi Gregorius (New York Yankees), Kenley Jansen (Los Angeles Dodgers), Jurickson Profar (Texas Rangers), Jonathan Schoop (Baltimore Orioles) en Andrelton Simmons (Los Angeles Angels). Een aantal andere spelers zijn als non-roster invitee verzekerd van speeltijd. Dit zijn de Arubaanse catchers Shawn Zarraga (Los Angeles Dodgers) en Chadwick Tromp (Cincinnati Reds) en de Curaçaose korte stop Ray-Patrick Didder (Atlanta Braves). Catcher Spencer Kieboom is als non-roster invitee toegevoegd aan de hoofdmacht van Washington Nationals. Alle vier speelden al eerder tijdens Spring Training mee in wedstrijden van de hoofdmacht.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal