Curaçao

Hensley Meulens debuteert als manager bij de Giants

Hensley Meulens debuteert als manager bij de Giants

Hensley Meulens maakte dit weekend zijn Spring Training debuut als manager van de San Francisco Giants.

Het is nog erg vroeg in Spring Training en de wedstrijden worden puur gebruikt om in het ritme te komen voor een lang en slopend regulier seizoen, maar nadat eerder Kirvin Moesquit en Ademar Rifaela al debuteerden voor de Baltimore Orioles, maakte nog iemand uit het Koninkrijk der Nederlanden zijn Spring Training debuut. Dat was niemand minder dan Sir Hensley Meulens, die zijn debuut maakte als manager van de San Francisco Giants.

Eerder deze winter kreeg Meulens een promotie bij de Giants. Nadat hij jarenlang zeer succesvol (drie World Series titels) was als hitting coach benoemden de Giants hem tot de bench coach van manager Bruce Bochy. Als bench coach is Meulens ‘second in command’ bij de ploeg uit San Francisco en zal hij bij afwezigheid van Bochy – door ziekte, schorsing of andere redenen – de rol van de manager overnemen.

Debuut

Op zondag 25 februari was Bruce Bochy aanwezig bij de begrafenis van Kevin Towers, de voormalig General Manager van o.a. de San Diego Padres en de Arizona Diamondbacks. Bochy en Towers werkten samen bij de Padres toen het team in 1998 de World Series bereikten. Towers overleed op 56-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.

Zonder Bochy stond er op zondag wel gewoon een wedstrijd tegen de Chicago Cubs op het programma voor de Giants. Voor Meulens betekende deze wedstrijd zijn debuut als manager van de San Francisco Giants. Met zijn aas Madison Bumgarner op de heuvel en een 5-3 voorsprong na drie innings leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Giants, maar in de vierde inning gaf Minor League reliever Dereck Rodriguez zes runs op. In een wedstrijd waarin 31 honkslagen geslagen werden en 22 runs gescoord werden, trokken de Giants van Meulens uiteindelijk aan het kortste eind. Het officieuze debuut van Meulens als MLB manager ging met 12-10 verloren.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Curaçao