Carter Kieboom speelde gisteren in de Grapefruit League zijn eerste wedstrijd voor de hoofdmacht van Washington Nationals.

Honkbal

Kieboom-broers samen in actie voor Nationals

Kieboom-broers samen in actie voor Nationals

Carter Kieboom speelde gisteren in de Grapefruit League zijn eerste wedstrijd voor de hoofdmacht van Washington Nationals.

Carter Kieboom speelde gisteren in de Grapefruit League zijn eerste wedstrijd voor de hoofdmacht van Washington Nationals.
Foto: © Bryan Green

De twintigjarige Carter Kieboom heeft zijn debuut gemaakt voor de hoofdmacht van de Washington Nationals. De talentvolle korte stop speelde gisteren mee in het slot van de met 1-8 gewonnen wedstrijd tegen Houston Astros. Het zorgde voor een primeur, want voor de eerste keer stond hij gelijktijdig met zijn oudere broer Spencer Kieboom in de line-up.

Spencer en Carter Kieboom zijn twee van de drie zoons van de in Nederland geboren Alswinn Kieboom. die zelf in het verleden onder meer voor Jong Oranje uitkwam. Waar de 26-jarige Spencer Kieboom als non-roster invitee vorige maand aan zijn vierde Spring Training begon, werd zijn zes jaar jongere broer Carter gisteren als reservespeler voor het eerst opgeroepen voor de hoofdmacht.

De clubleiding maakte het feestje voor de Kiebooms in West Palm Beach (Florida) compleet door ze vooraf te verzekeren dat ze als invallers gelijktijdig zouden spelen. En zo kon het gebeuren dat vanaf de zesde inning de twee Kiebooms samen voor Washington Nationals op het veld van het Fitteam Ballpark of the Palm Beaches stonden. Carter Kieboom kwam in de tweede helft van de vijfde inning als korte stop in de wedstrijd. Spencer Kieboom kwam als pinch-hitter in de zesde inning in de wedstrijd en speelde het duel als catcher uit.

Verdedigend

Het was voor het eerst dat beide spelers gelijktijdig op een Major League-veld stonden voor een wedstrijd uit de Grapefruit League. Verdedigend maakte Carter Kieboom een aantal acties, terwijl ook zijn broer achter de thuisplaat foutloos bleef. Aanvallend kon het tweetal geen bijdrage leveren aan de 1-8 winst op Houston Astros. Zowel Spencer Kieboom (0 uit 2) als Carter Kieboom (drie slag) bereikten niet de honken. Het duel in West Palm Beach werd bijgewoond door zo’n 5.135 toeschouwers.

Carter Kieboom begint aan zijn tweede volledige seizoen als profhonkballer. De korte stop die wordt gezien als één van de grootste talenten in de organisatie van Washington Nationals, speelde vorig seizoen voor het Class A-team Hagerstown Suns. Zijn oudere broer Spencer Kieboom heeft inmiddels al zes jaar in de Minor Leagues erop zitten. Hij kwam vorig jaar uit voor het Triple A-team Syracuse Chiefs en werd in 2016 tijdens het reguliere seizoen in de Major League al eens voor één wedstrijd opgeroepen voor de hoofdmacht.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal