Yurendell de Caster speelde 108 officiële interlands voor het Nederlands Koninkrijkteam.

Honkbal

Yurendell de Caster naar WildCats

Yurendell de Caster naar WildCats

Yurendell de Caster speelde 108 officiële interlands voor het Nederlands Koninkrijkteam.

Yurendell de Caster speelde 108 officiële interlands voor het Nederlands Koninkrijkteam.
Foto: © Atsuko Miyano

De voormalig Major Leaguer Yurendell de Caster keert definitief terug in de competitie van Curaçao. De 38-jarige speler van het Nederlands Koninkrijksteam heeft zijn handtekening gezet onder een overeenkomst met kampioen WildCats KJ74 Guardian Group. In januari van dit jaar nam hij met deze ploeg in Nicaragua al deel aan de Serie Latinoamericana.

De Caster speelde tussen 1998 en 2009 voor verschillende Amerikaanse proforganisaties in de Minor Leagues. Bovendien speelde hij in 2006 drie wedstrijden voor Pittsburgh Pirates in de Major League. Sinds 2010 heeft de binnenvelderj in diverse profcompetities gespeeld, voornamelijk in Mexico en Nicaragua. Als laatste kwam De Caster vorig seizoen voor Algodoneros de San Luis uit in de Liga Norte de México.

Met Gigantes de Rivas werd hij in 2016 als eerste club uit Nicaragua winnaar van de Serie Latinoamericana. Hij prolongeerde die titel een jaar later met Tigres de Chinandega. Afgelopen januari keerde De Caster terug op dit Latijns-Amerikaanse kampioenschap als speler voor het Curaçaose WildCats. Naar aanleiding van zijn gastoptreden voor WildCats zijn beide partijen tot een overeenkomst gekomen voor het nieuwe seizoen.

Bondsonderscheiding

Daarmee keert De Caster definitief terug in de competitie van Curaçao. De afgelopen seizoenen speelde hij al incidenteel mee met Sta. Maria Pirates. In de Klasse A van Curaçao prolongeerde WildCats vorig jaar de titel door voor het tweede jaar op rij Sta Maria Pirates in de finale te verslaan. In de zevende en beslissende wedstrijd was WildCats met 11-9 te sterk. Eén van de coaches voor de titelverdediger dat duel was Major Leaguer Kenley Jansen.

Met De Caster heeft WildCats een brok aan ervaring in huis gehaald. Vorig jaar ontving De Caster uit handen van KNBSB-directeur Bart Volkerijk het officiële bondsonderscheiding voor het spelen van honderd officiële interlands. Voor het Koninkrijksteam speelde de honkballer van Curaçao 108 officiële interlands en nam hij onder meer deel aan de Olympische Spelen van 2004 en 2008 en alle vier de edities van de World Baseball Classic. In 2003, 2007, 2014 en 2016 werd hij met Oranje Europees kampioen.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal