Jair Jurrjens gooide tijdens de WBC drie wedstrijden voor het Koninkrijksteam

Honkbal

Nieuwe club voor Jair Jurrjens

Nieuwe club voor Jair Jurrjens

Jair Jurrjens gooide tijdens de WBC drie wedstrijden voor het Koninkrijksteam

Jair Jurrjens gooide tijdens de WBC drie wedstrijden voor het Koninkrijksteam.
Foto: © Henk Seppen

Profhonkballer Jair Jurrjens vervolgt zijn loopbaan in de onafhankelijke Atlantic League of Professional Baseball. De 32-jarige Curaçaose pitcher heeft een overeenkomst afgesloten met Long Island Ducks. Afgelopen weken bereidde Jurrjens zich in San Bernardino (Californië) voor op het nieuwe seizoen.

Vorig jaar april keerde de rechtshandige pitcher Jair Jurrjens na een succesvol optreden tijdens de World Baseball Classic met het Nederlands Koninkrijksteam voor het eerst in anderhalf jaar terug in het Amerikaanse profhonkbal. Jurrjens tekende een contract voor Los Angeles Dodgers, maar kwam op een zijspoor terecht toen hij na elf wedstrijden voor het Triple A-team Oklahoma City Dodgers in juni werd geschorst voor het gebruik van verboden middelen.

Afgelopen winter werkte Jurrjens in de Dominicaanse wintercompetitie aan zijn rentree. Hij werd één van de belangrijkste troeven voor Tigres del Licey, waarmee Jurrjens zelfs de finale haalde. Zijn prestaties leverden echter niet een nieuwe overeenkomst op met één van de clubs uit de Amerikaanse Minor Leagues.

Voorbereiding

Om die reden heeft Jurrjens gekozen voor een overstap naar de Atlantic League. Daar gaat hij voor Long Island Ducks beginnen aan zijn zestiende seizoen als profhonkballer. Vandaag maakte zijn nieuwe club de overeenkomst bekend. Jurrjens speelde zich bij Long Island Ducks in de kijker via zijn voorbereiding in Californië. In San Bernadino gooide de international vorige week donderdag als startend pitcher voor een gelegenheidsteam met free agents uit de Minor Leagues twee innings tegen het Zuid-Koreaanse KT Wiz, één van de profclubs uit de Korea Baseball Organisation. Jurrjens stond in het San Manuel Stadium één punt toe aan zijn Zuid-Koreaanse tegenstanders.

In de Liberty Division van de Atlantic League eindigde Long Island Ducks vorig jaar met 37 gewonnen en 33 verloren wedstrijden op een eerste plaats. In de best-of-three van de finale werd door de drievoudig kampioen uiteindelijk verloren van York Revolution. Jurrjens wordt de tweede pitcher uit het Nederlands Koninkrijk die gaat spelen voor Long Island Ducks. In 2010 ging de voormalig Arubaanse Major Leaguer Sidney Ponson hem al voor bij de club uit New York. Jurrjens is de eerste speler uit het Nederlands Koninkrijk in de Atlantic League sinds de Curaçaose pitcher Ron Schreurs (York Revolution). In 2013 en 2014 speelde Kalian Sams in deze onafhankelijke profcompetitie voor Camden River Sharks. Shairon Martis stond in 2015 kortstondig onder contract bij Bridgeport Bluefish.

Nieuwe seizoen

Long Island Ducks start het nieuwe seizoen op vrijdag 27 april als de ploeg van manager Kevin Baez voor een serie van drie wedstrijden op bezoek gaat bij Southern Maryland Blue Crabs. Een week later staan dezelfde tegenstander in het eigen Bethpage Ballpark in Central Islip (New York) de eerste thuiswedstrijden op het programma.

De 32-jarige Jurrjens speelde acht seizoenen in de Major League voor Detroit Tigers, Atlanta Braves, Baltimore Orioles en Colorado Rockies. In 2011 gooide hij in de All Star Game van Major League Baseball. Maar sinds het seizoen 2014 wist hij niet meer terug te keren op het hoogste niveau.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal