Sherman Lacrus in actie voor Hickory Crawdads.

Honkbal

Lacrus vervangt Carolus bij Italiaanse Padova

Lacrus vervangt Carolus bij Italiaanse Padova

Sherman Lacrus in actie voor Hickory Crawdads.

Sherman Lacrus in actie voor Hickory Crawdads.
Foto: © Tracy Proffitt

Niet Levi Carolus maar zijn eilandgenoot Sherman Lacrus maakt dit seizoen voor Tommasin Padova zijn debuut in de Italiaanse Serie A1. De voormalig profhonkballer uit de organisatie van Texas Rangers heeft hiervoor een overeenkomst afgesloten met de Italiaanse club.

In januari maakte Tommasin Padova de komst bekend van de Curaçaose honkballer Levi Carolus, die tussen 2005 en 2010 onder contract stond van Baltimore Orioles. Carolus meldde zich echter niet bij zijn nieuwe Italiaanse werkgever, waarna Padova op zoek is gegaan naar een vervanger.

Die is gevonden in de eveneens van Curaçao afkomstige Sherman Lacrus. De 24-jarige buitenvelder kwam tussen 2013 en 2016 in vier seizoenen voor Texas Rangers uit in de Minor Leagues. Hij speelde in deze periode drie wedstrijden voor het Double A-team Frisco RoughRiders.

World Port Tournament

Lacrus kwam het afgelopen seizoen voor Sta. Maria Pirates uit in de competitie van Curaçao. Afgelopen januari werd hij als versterking toegevoegd aan de selectie van WildCats voor deelname aan de Serie Latinoamericana. Vorig jaar juni maakte Lacrus deel uit van de nationale selectie van Curaçao tijdens het World Port Tournament. Tijdens beide toernooien was hij ploeggenoot van Levi Carolus.

Lacrus wordt dit seizoen één van de vijf spelers uit het Nederlands Koninkrijk in de Italiaanse Serie A1. De anderen zijn Gilmer Lampe (Fortitudo Bologna), Kevin Kelly (Rimini), Phildrick Llewellyn (Rimini) en Cerilio Soleana (Rimini).

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal