Bryce Cherry debuteerde vorig jaar voor Pickles UVV in de hoofdklasse.

HB Hoofdklasse

HCAW voegt Amerikaan toe aan selectie

HCAW voegt Amerikaan toe aan selectie

Bryce Cherry debuteerde vorig jaar voor Pickles UVV in de hoofdklasse.

Bryce Cherry debuteerde vorig jaar voor Pickles UVV in de hoofdklasse.
Foto: © Jan Kruijdenberg

HCAW heeft zijn selectie aangevuld met Bryce Cherry. De 25-jarige Amerikaanse buitenvelder komt over van het Utrechtse UVV. De Bussumse hoofdklasser start met Cherry aankomende zaterdag het oefenseizoen als Quick Amersfoort de eerste tegenstander wordt.

Cherry debuteerde vorig seizoen voor Pickles UVV in de hoofdklasse nadat de student aan de Universiteit van Twente was overgekomen van het Apeldoornse Robur’58. De Amerikaan speelde 21 wedstrijden voor de Utrechtse ploeg in de reguliere competitie en kwam daarin tot twintig honkslagen, waaronder één homerun (.299).

De uit Californië afkomstige Cherry honkbalde eerder voor onder meer Monterey Peninsula College, San Francisco State University en Inland Valley Pirates, één van de teams uit de Southern California Collegiate Baseball League. In zijn laatste seizoen voor San Francisco State University leidde Cherry zijn ploeg onder meer in tweehonkslagen en driehonkslagen. De Amerikaan gooit rechts en slaat links. Hij is tevens inzetbaar als eerste honkman of derde honkman.

Oefenwedstrijden

Cherry, die woonachtig is in Nederland, heeft zich inmiddels bij selectie van de Bussumse hoofdklasser gevoegd. De afgelopen periode heeft hij al met HCAW meegetraind. Hij is inzetbaar als de selectie van hoofdcoach Roeland Henrique aankomend weekeinde aan de eerste oefenwedstrijden gaat beginnen.

In de Rob Hoffman Vallei opent HCAW zaterdag 17 maart het oefenseizoen met een wedstrijd tegen Quick Amersfoort. Op zondag 18 maart staan beide teams in Amersfoort opnieuw tegenover elkaar. HCAW speelt verder nog oefenwedstrijden tegen Silicon Storks en DSS. Bovendien neemt de club deel aan de MJFP Jan van de Vegte Memorial in Nijmegen, het Ringvaart Toernooi in Heemstede en het eigen I.M. Charles Urbanus Sr. Tournament in Bussum.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse