Kevin Knollenburg wordt de nieuwe hoofdcoach van De Glaskoning Twins.

HB Hoofdklasse

Knollenburg: “Ervaren spelers zijn zeldzame huzarenstukken”

Knollenburg: “Ervaren spelers zijn zeldzame huzarenstukken”

Kevin Knollenburg wordt de nieuwe hoofdcoach van De Glaskoning Twins.

Kevin Knollenburg wordt de nieuwe hoofdcoach van De Glaskoning Twins.
Foto: © Robert Bos

In aanloop naar het seizoen 2018 in de Hoofdklasse en de Golden League worden op Honkbalsite.com en Softbalsite.com alle coaches geïnterviewd door kersverse redacteur Rick van de Lustgraaf. Vandaag een interview met Kevin Knollenburg, de Belgische debutant hoofdcoach bij De Glaskoning Twins.

Eén ding is na dit interview in ieder geval duidelijk: Knollenburg heeft veel zin in zijn eerste klus als hoofdcoach in de Hoofdklasse, iets wat altijd al zijn doel is geweest. Hij krijgt gelijk de taak om van Twins een stabiele Hoofdklasser te maken. ‘’We hebben een lange en goede voorbereiding gehad. Ik ben heel erg benieuwd naar het resultaat daarvan.’’

De 39-jarige coach is natuurlijk geen onbekende voor de club uit Oosterhout. Hij was al een aantal jaar actief als assistent en kwam er eind jaren negentig uit als speler. Nu mag hij het gaan laten zien als hoofdcoach. ‘’Absoluut, ik kijk er enorm naar uit. Het is soms wel druk om het te combineren met mijn baan als gymdocent op een middelbare school in Antwerpen en ik ben ook vader van twee kinderen. Maar ik wou heel graag hoofdcoach worden in Nederland.’’

Ervaring

Knollenburg is van mening dat er de laatste jaren wat is veranderd in de Hoofdklasse. ‘’Het niveau ligt iets lager dan een aantal jaar geleden. Dat komt vooral doordat de gemiddelde speler steeds jonger wordt. In mijn tijd als jonge speler moest ik enorm hard werken om aan te haken bij de oudere spelers. Honkbal is in Europa nog steeds een hobbysport, dus ik begrijp ook wel dat spelers sneller stoppen en zich richten op een maatschappelijke carrière. Maar ervaren spelers zijn steeds meer zeldzame huzarenstukken.’’

Dat het niveau iets lager ligt, komt in elk geval niet door een gebrek aan kwaliteit in de opleiding van talenten. ‘’Als ik zie op welke manier de opleidingen zijn ingericht en kijk naar de kwaliteit van de jeugdtrainers bij bijvoorbeeld Twins, dan is dat in Nederland van een heel hoog niveau.’’ De Belg heeft dan ook een ander voorstel om het honkbal vooruit te helpen. ‘’Het gebruik van indoor accommodaties. We leven in West-Europa nou eenmaal niet in het beste klimaat en als het regent worden de wedstrijden en trainingen afgelast. Indoorfaciliteiten om gewoon te kunnen trainen zou al erg fijn zijn.’’

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse