Giovanni Tensen gooide drie seizoenen voor HCAW in de hoofdklasse.

Honkbal

Giovanni Tensen naar Duitse Bundesliga

Giovanni Tensen naar Duitse Bundesliga

Giovanni Tensen gooide drie seizoenen voor HCAW in de hoofdklasse.

Giovanni Tensen gooide drie seizoenen voor HCAW in de hoofdklasse.
Foto: © Alfred Cop

Giovanni Tensen maakt de overstap naar de Duitse Bundesliga. De 21-jarige pitcher uit Almere heeft een plek gekregen in de selectie van Solingen Alligators. Eerder kwam Tensen in de hoofdklasse uit voor het Bussumse HCAW.

Tensen woont sinds afgelopen herfst in Ratingen, een stad in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen op ruim een half uur rijden vanaf Solingen. In Duitsland is hij werkzaam voor een hotel op het vliegveld van Düsseldorf. Hierdoor had Tensen de kans om zich zo’n maand geleden aan te sluiten bij de tweevoudig Duitse kampioen.

Op 18 april 2015 maakte Tensen in de uitwedstrijd tegen Curaçao Neptunus voor HCAW zijn debuut in de hoofdklasse. Hij gooide uiteindelijk in 2015 (11), 2016 (17) en 2017 (11) 39 wedstrijden voor HCAW in de reguliere competitie. Bovendien kwam Tensen in drie duels uit voor de Bussumse club tijdens de Play-Offs van vorig jaar.

Europees kampioenschap

Tensen speelde voor verschillende nationale jeugdteams. Zo nam Tensen, zoon van Richard Tensen, die sinds dit jaar de nieuwe pitching-coach is bij Quick Amersfoort, in 2015 met het AAA-team deel aan het Europees kampioenschap voor junioren in Ostrava (Tsjechië). Daarnaast kwam de pitcher uit voor Nederland tijdens het MLB Fall Academies Tournament in 2014 in Hoofddorp en het MLB Spring Tournament in 2015 in Barcelona.

Solingen Alligators start het nieuwe seizoen in de 1. Bundesliga Nord zaterdag 31 maart met een thuiswedstrijd tegen Berlin Flamingos. Door de Duitse club wordt Tensen ingezet als reliever, maar de club uit Solingen hoopt hem ook als starter te kunnen gebruiken. Tensen wordt de tweede Nederlandse pitcher in de Duitse competitie. Voor Buchbinder Legionäre komt sinds 2008 ook international Mike Bolsenbroek uit.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal