Pitcher Ryan Oduber in actie in de oefenwedstrijd tegen NC Dino's.

HB Hoofdklasse

Pioniers voegt Ryan Oduber aan selectie toe

Pioniers voegt Ryan Oduber aan selectie toe

Pitcher Ryan Oduber in actie in de oefenwedstrijd tegen NC Dino's.

Pitcher Ryan Oduber in actie in de oefenwedstrijd tegen NC Dino’s.
Foto: © Freek Bouw

Hoofddorp Pioniers heeft zijn selectie voor het aankomende seizoen versterkt met de voormalig profhonkballer Ryan Oduber. De twintigjarige Arubaanse pitcher gooide drie seizoeen voor de organisatie van Boston Red Sox. Oduber meldt zich vandaag in Hoofddorp bij zijn nieuwe club.

De linkshandige pitcher Ryan Oduber tekende in juli 2014 op zestienjarige leeftijd een overeenkomst met Boston Red Sox. Een jaar later maakte hij zijn debuut in de Dominicaanse zomercompetitie. In die twee jaren daarop klom Oduber via het Rookie League-team GCL Red Sox op naar het Class A Lowell Spinners.

Afgelopen januari werd zijn contract door de proforganisatie uit Boston ontbonden en kwam een abrupt einde aan zijn aanvankelijk veelbelovende profcarrière. In zijn laatste profseizoen speelde Oduber vorig jaar zestien wedstrijden in de New York-Pennsylvania League. Hij kwam tot 27 strikeouts in 31 /23 inning en stond negentien verdiende punten toe (5.40).

World Baseball Classic

In de aanloop naar de World Baseball Classic werd de Arubaanse pitcher vorig jaar aan de selectie van het Nederlands Koninkrijksteam toegevoegd. Hij maakte daarbij deel uit van de zogenaamde Designated Pitcher Pool, een groep met reservepitchers. In die hoedanigheid nam hij met Oranje deel aan het trainingskamp in Arizona in februari.

Voor het Nederlands Koninkrijksteam kwam Oduber als reliever onder meer in actie in de oefenwedstrijden tegen het Amerikaanse Gateway Community College en NC Dino’s uit Zuid-Korea. Oduber stond in 2012 met Aruba in de finale van de Junior League World Series. Door zijn komst naar Nederland wordt de talentvolle Oduber dit jaar eveneens beschikbaar voor de nationale ploeg. Hoofddorp Pioniers hoopt in de komende periode meer versterkingen aan de selectie toe te voegen.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse