HB Hoofdklasse

Aldric Dunlop: “Ik blijf nog zeker drie jaar bij de club”

Aldric Dunlop: “Ik blijf nog zeker drie jaar bij de club”

Aldric Dunlop werkte zich met Silicon Storks omhoog van de Eerste Klasse naar de Hoofdklasse. Hoe gaat zijn team het in 2018 doen?
(Foto: Robert Bos)

In aanloop naar het seizoen 2018 in de Hoofdklasse en de Golden League worden op Honkbalsite.com en Softbalsite.com alle coaches geïnterviewd door kersverse redacteur Rick van de Lustgraaf. Vandaag een interview met Aldric Dunlop, die met Silicon Storks in korte tijd is opgestoomd van de Eerste Klasse naar de hoofdklasse. Hoe gaat zijn team het na lange afwezigheid doen in de Hoofdklasse in 2018?

Het heeft maar liefst 37 jaar geduurd voordat Storks weer zou terugkeren in de Hoofdklasse en dat zij nu teruggekeerd zijn, komt niet in de laatste plaats door Aldric Dunlop. Toen hij in 2013 werd aangesteld als hoofdcoach kwam de club nog uit in de Eerste Klasse. Na een aantal jaar in de Overgangsklasse volgde afgelopen najaar dus wederom promotie. Storks hoeft in elk geval niet bang te zijn dat het de succestrainer verliest aan een andere club.

‘’Ik blijf nog zeker drie jaar bij de club. Er komt nu een nieuwe fase aan en ik wil de club daarbij verder helpen. Het was mijn ambitie om de Hoofdklasse te halen en je zou dus kunnen zeggen dat het doel is behaald. Nu wil ik het team verder helpen en stabiel maken voor de Hoofdklasse. Ik heb nog geen idee wat er daarna gebeurt’’, vertelde de op Curaçao geboren trainer.

Gold Fingers

Je hebt van die coaches die per toeval het vak inrollen, maar dat was bij Dunlop allerminst het geval. Na zijn carrière als speler kreeg hij bij ADO direct de kans kennis te maken met het trainersvak.‘’Van kleins af aan was ik al heel erg gedisciplineerd. Ik was altijd aanvoerder en wel een groot talent. Mijn oude jeugdtrainer Joe ‘Mr. Gold Fingers’ Peters, die vorig jaar helaas is overleden, zei vroeger al dat hij een toekomstige trainer in mij zag.’’

Dunlop zegt zelf altijd te kijken naar zijn eigen ploeg, maar ziet toch dat er een kloof is ontstaan tussen de top in de Hoofdklasse en alles daaronder. Geld speelt daarbij een belangrijke rol. ‘’Je kunt in Nederland toch niet leven van honkbal, dus ik vind dat spelers overal evenveel moeten verdienen. Op basis van ABC contracten waarbij jonge talenten in categorie A vallen, de meer ervaren spelers in categorie B en de toppers in C. Zo krijg je een veel evenwichtigere competitie.’’

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse