Honkbal

Loek van Mil uitgeroepen tot beste closer ooit van de Bite

Loek van Mil uitgeroepen tot beste closer ooit van de Bite

Loek van Mil in actie als closer van de Adelaide Bite. Van Mil werd uitgeroepen tot beste closer in de historie van de Bite.

Het seizoen in de Australian Baseball League zit er op. De Brisbane Bandits hebben voor de derde keer op rij de titel gepakt. De Adelaide Bite eindigde met Nederlanders Bas Nooij en Loek van Mil in de gelederen op een teleurstellende zesde en laatste plaats. Van Mil werd deze week door de Adelaide Bite wel uitgeroepen tot de beste closer in de achtjarige historie van de competitie.

Op haar website publiceerde de ABL op donderdag een lijst met de beste speler per positie van het team uit Adelaide in de historie van de league. In die lijst staat uiteraard een aantal bekende namen. Stefan Welch, die werd uitgeroepen tot de beste derde honkman, speelde jarenlang in de Minor League en is een bekende naam in de nationale selectie van de Australiërs. De beste DH van de Bite is oud-Neptuniaan Tom Brice. Brice kwam in 2011 in 19 wedstrijden uit voor de Rotterdamse ploeg en heeft in de ABL voor de Adelaide Bite een career batting average van .294. De bekendste naam in deze lijst – buiten Loek van Mil natuurlijk – is Ji-Man Choi. De Zuid-Koreaanse eerste honkman sloeg in het seizoen 2012/2013 acht homeruns voor de Bite. In 2017 was Choi nog kortstondig teamgenoot van Didi Gregorius bij de Yankees:

Beste closer

Loek van Mil speelde deze winter zijn derde seizoen in de Australian Baseball League. Hij pakte als closer van de Bite zes saves dit seizoen om zijn totaal in de ABL op 19 te brengen. Zijn beste seizoen speelde van Mil een jaar geleden toen hij voor de Bite acht saves pakte en het seizoen eindigde met een miniscuul ERA van 0.40. Over zijn drie seizoenen ging de Ossenaar 3-5 met een ERA van 2.25 en 76 strikeouts in 60 innings. Op de website van de ABL werd van Mil als volgt omschreven:

The 216cm Dutchman has spent the past three ABL seasons in Adelaide, recording a 2.25 ERA in 47 appearances out of the bullpen. His best campaign was in 2016/2017 as the Bite finished the regular season in second spot. Van Mil made 18 appearances, compiling an ERA of 0.40 and going 8-for-9 in save opportunities. He allowed just one earned run in 22 1/3 innings. Van Mil struck out 25 hitters and walked just seven.

Van Mil’s teamgenoot Bas Nooij sloot het seizoen in Australië af met een slaggemiddelde van .244, 3 homeruns en 10 RBI.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal