Mervin Gario volgt bij Hoofddorp Pioniers Dè Flanegin op als hoofdcoach.

HB Hoofdklasse

Mervin Gario: “Het gaat om discipline, de manier van leven”

Mervin Gario: “Het gaat om discipline, de manier van leven”

Mervin Gario volgt bij Hoofddorp Pioniers Dè Flanegin op als hoofdcoach.

Mervin Gario volgt bij Hoofddorp Pioniers Dè Flanegin op als hoofdcoach.
Foto: © Robert Bos

In aanloop naar het seizoen 2018 in de Hoofdklasse en de Golden League worden op Honkbalsite.com en Softbalsite.com alle coaches geïnterviewd door kersverse redacteur Rick van de Lustgraaf. Vandaag een interview met Mervin Gario, de man die in 2018 als speler/coach aan de leiding staat van de Hoofddorp Pioniers.

Natuurlijk was er in de honkbalwereld enige verbazing toen Hoofddorp Pioniers bekendmaakte de pas 31-jarige Mervin Gario voor de groep te zetten in een rol als trainer/speler. Maar wie Gario spreekt zal merken dat hij in ieder geval precies weet wat hij wil. De op Sint Maarten geboren trainer ziet zichzelf als een opleider van talent en iemand die veel vraagt van zijn pupillen.

‘’Ik wou altijd al uitkomen in de Major League, maar heb dat zelf nooit gehaald. Toen wist ik al dat ik daarom anderen wil helpen dat doel wel te bereiken. Ik wil jonge spelers helpen met hun ontwikkeling.’’ Het jaar 2017 was zonder twijfel een bijzonder jaar voor Gario.’’Op mijn werk in het magazijn van Nike ben ik ook nog eens leidinggevende geworden. Via mijn werk kan ik daarom veel leren van het coachen, dat neem ik mee naar het honkbal. Hoe ik met de jongens om ga bijvoorbeeld.’’

Discipline

Ondanks dat de club uit Hoofddorp in 2017 een uitstekende jaargang kende met een derde plaats wil de nieuwe coach zich toch echt niet wagen aan een nieuwe voorspelling. ‘’Natuurlijk kijk ik uit naar mijn eerste seizoen. We moeten gewoon iedere wedstrijd alles geven, de bal is rond, en dan zien we wel waar we uitkomen. Of ik gespannen ben? Ik heb ook ervaren assistenten om me heen en ik heb zelf ook veel vertrouwen. Je moet altijd positief blijven.’’

https://www.instagram.com/p/BfDlnGdlJZ2/?taken-by=hoofddorppioniers

De selectie van Hoofddorp Pioniers kan hun borst natmaken met de kersverse hoofdcoach. Het is in ieder geval duidelijk wat er van de spelers wordt verlangd. ‘’Het gaat om discipline. Dan bedoel ik niet alleen op het veld, maar ook erbuiten. Hoe begin je de dag? Wat eet je? Hoe laat ga je slapen? Het gaat gewoon om de manier van leven. Ik heb dat bij mijzelf ook ooit veranderd en daar werd ik een beter mens van. Dat wil ik overbrengen op de jongens. Daarnaast wil ik ook dat er respect is voor elkaar. Behandel je tegenstander met respect.’’

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse