Roeland Henrique is aangesteld als de nieuwe hoofdcoach van HCAW.

HB Hoofdklasse

Roeland Henrique: “Uiteindelijk wil ik met HCAW kampioen worden”

Roeland Henrique: “Uiteindelijk wil ik met HCAW kampioen worden”

Roeland Henrique is aangesteld als de nieuwe hoofdcoach van HCAW.

Roeland Henrique is de hoofdcoach van HCAW.
Foto: © Alfred Cop

In aanloop naar het seizoen 2018 in de Hoofdklasse en de Golden League worden op Honkbalsite.com en Softbalsite.com alle coaches geïnterviewd door kersverse redacteur Rick van de Lustgraaf. Vandaag een interview met Roeland Henrique, die met zijn HCAW vorig seizoen voor het eerst sinds jaren weer de play offs bereikte. Zit er in 2018 nog meer in?

Ondanks zijn uitstekende debuutseizoen in 2017 als hoofdcoach in de Hoofdklasse is Roeland Henrique Sr. nog lang niet tevreden. Hij wist met de Bussumse club de play offs te bereiken en uiteindelijk de derde plaats te bemachtigen, maar kijkt al een stuk verder dan dat.

Hij is de rust zelve en lijkt vrijwel geen enkele druk te kennen als hij spreekt over het trainerschap. Misschien is dat wel de kracht achter het succes van HCAW afgelopen seizoen. Toen Henrique, in 2016 nog assistent trainer van de club, vorig seizoen voor de groep werd gezet had niemand durven dromen dat de club uiteindelijk derde zou worden. ‘’Ik had vooraf geen last van druk of spanning, maar er veranderde veel. Je bent eindverantwoordelijk en het gezicht van de club. Het is uiteindelijk wel soepel gegaan’’, vertelde Henrique met gevoel voor understatement.

De 59-jarige trainer heeft grote plannen met de club. ‘’Binnen vijf jaar worden wij landskampioen. Dat denk ik door de ontwikkeling die de club de laatste twaalf jaar gemaakt heeft. Ik denk dat er nog steeds rek in zit waardoor we kampioen kunnen worden. De pitchers moeten nog versterkt worden om dat te bereiken. Je moet realistisch zijn, dat is nog niet goed genoeg om kampioen mee te kunnen worden.’’

Om dat te kunnen bereiken is er volgens Henrique nog wel meer nodig dan een goede pitcher. ‘’Het is belangrijk dat jongens bij elkaar blijven. In Nederland missen we het geld van sponsors die jongens langer kunnen binden. Of ik zelf misschien al wel eerder vertrek? Ik ben nog niet lang bij de club en nog bezig met het opbouwen van een team. Maar je weet het natuurlijk nooit. Iedereen wil het hoogste bereiken, ik natuurlijk ook. Maar de komende jaren hoop ik hier nog wel te coachen.’’

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse