Paul Brands tijdens Spring Training in actie voor voor Pittsburgh Pirates.

Honkbal

Debuut Paul Brands tijdens Spring Training

Debuut Paul Brands tijdens Spring Training

Paul Brands tijdens Spring Training in actie voor voor Pittsburgh Pirates.

Paul Brands tijdens Spring Training in actie voor voor Pittsburgh Pirates.

Een dag nadat hij voor het eerst werd opgeroepen voor de hoofdmacht, heeft Paul Brands zijn debuut tijdens Spring Training van Major League Baseball gemaakt voor Pittsburgh Pirates. In het LECOM Park in Bradenton kwam de Nederlandse international in de negende inning in de wedstrijd als aangewezen slagman.

De twintigjarige Paul Brands werd gisteren al toegevoegd aan de selectie van Pittsburgh Pirates voor de uitwedstrijd tegen Toronto Blue Jays. Toen bleef de catcher nog aan de kant, maar gisteravond kreeg hij wel een kans. In het bijzijn van 6.529 toeschouwers kwam hij in Pirate City met twee man uit in de tweede helft van de negende inning als aangewezen slagman in de wedstrijd.

Brands verving Minor Leaguer Mikell Granberry, maar wist niet op de honken te komen. Na vier slagballen op rij van pitcher Tommy Bergjans (Double A Reading Fightin Phils) werd de wedstrijd afgesloten. De winst ging met 3-6 naar de bezoekers. Philadelphia Phillies scoorde al zijn punten in de eerste drie innings. De inhaalrace van Pittsburgh Pirates vanaf de zesde inning kwam te laat.

Vandaag speelt Pittsburgh Pirates in Clearwater zijn laatste wedstrijd uit de Grapefruit League van dit jaar. Met zijn debuut is Brands na Danny Arribas de tweede speler uit Nederland geworden, die zijn debuut heeft gemaakt voor de hoofdmacht van de club uit Pittsburgh. Arribas kwam vorig jaar op 25 februari in het LECOM Park in Pirate City in actie tegen Baltimore Orioles.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal