Shawn Zarraga in actie voor Los Angeles Dodgers tijdens Spring Training.

Honkbal

Zarraga weg bij Los Angeles Dodgers

Zarraga weg bij Los Angeles Dodgers

Shawn Zarraga in actie voor Los Angeles Dodgers tijdens Spring Training.

Shawn Zarraga in actie voor Los Angeles Dodgers tijdens Spring Training.
Foto: © Freek Bouw

Vlak voor de start van het seizoen heeft Los Angeles Dodgers de overeenkomst met Shawn Zarraga verbroken. De de 29-jarige Arubaanse catcher maakte als non-roster invitee de afgelopen weken Spring Training mee met de hoofdmacht van zijn profclub, maar heeft nu plaats moeten maken voor een nieuw aangetrokken catcher.

Met Los Angeles Dodgers begon Zarraga in februari aan zijn vierde opeenvolgende Spring Training. Tussen 24 februari en 5 maart speelde de Arubaanse international vijf wedstrijden mee met Los Angeles Dodgers, waarin hij één honkslag sloeg en één punt over de thuisplaat bracht.

De verwachting was dat Zarraga bij de start van het seizoen terug zou keren bij Oklahoma City Dodgers, het Triple A-team waarvoor hij in 2015 en 2016 al 37 wedstrijden speelde. Afgelopen weekeinde trok Los Angeles Dodgers echter catcher Cael Brockmeyer aan. Hij speelde de afgelopen vijf seizoenen voor Chicago Cubs in de Minor Leagues. Om ruimte vrij te maken voor Brockmeyer, heeft Los Angeles Dodgers de overeenkomst met Zarraga verbroken.

Zarraga keerde in juli 2017 terug bij de Los Angeles Dodgers, waarvoor hij in 2015 en 2016 al twee seizoenen uitkwam. Hij speelde vervolgens zes wedstrijden voor het Double A-team Tulsa Drillers.Eerder in het seizoen kwam de Arubaanse catcher tussen mei en juli in 41 wedstrijden uit voor Cleburne Railroaders in de onafhankelijke American Association. Voor deze profclub kwam Zarraga tot een slaggemiddelde van .272 met drie homeruns.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal