Randolph Oduber verhuist van Lincoln Saltdogs naar Fargo-Moorhead RedHawks

Honkbal

Nieuwe profclub voor Randolph Oduber

Nieuwe profclub voor Randolph Oduber

Randolph Oduber verhuist van Lincoln Saltdogs naar Fargo-Moorhead RedHawks

Randolph Oduber verhuist van Lincoln Saltdogs naar Fargo-Moorhead RedHawks.
Foto: © Atusko Miyano

Buitenvelder Randolph Oduber moet afscheid nemen van zijn Curaçaose ploeggenoten Curt Smith, Dashenko Ricardo en Shairon Martis. De 29-jarige Arubaanse speler van het Nederlands Koninkrijksteam is vandaag door zijn Amerikaanse profclub Lincoln Saltdogs geruild aan Fargo-Moorhead RedHawks.

Lincoln Saltdogs is vandaag tot een overeenkomst gekomen met Fargo-Moorhead RedHawks, waarbij niet alleen de Arubaanse buitenvelder Randolph Oduber werd geruild, maar met hem ook buitenvelder Tim Colwell en pitcher Tyler Herr werden overgedaan naar de club uit Fargo. Opmerkelijk is dat Lincoln Saltdogs in ruil voor het drietal alleen de rechten krijgt voor de linkshandige pitcher Tyler Alexander. Vorig jaar was Alexander met 132 strikeouts en een verdiende puntengemiddelde van 2.07 de beste pitcher in de American Association.

Of de Amerikaan ook echt de ploeggenoot wordt van internationals Curt Smith, Dashenko Ricardo en Shairon Martis, is nog afwachten. Alexander heeft momenteel een contract bij Tigres de Quintana Roo uit de Mexicaanse Triple A-competitie. Mocht de linkshandige pitcher kiezen voor een terugkeer in de American Association, dan heeft Lincoln Saltdogs met de vandaag gesloten overeenkomst de kans om hem als eerste club aan zich te binden.

Nieuwe seizoen

Zowel Lincoln Saltdogs als Fargo-Moorhead RedHawks komen uit in de American Association, één van de onafhankelijke Amerikaanse profcompetities. De club uit Fargo (North Dakota) werd vorig jaar tweede in de North Division van deze competitie. In de American Association werd Fargo-Moorhead RedHawks nog niet eerder kampioen. Wel veroverde de club driemaal het kampioenschap in de Northern League (2006, 2009 en 2010). De ploeg van manager Michael Schlact start 18 mei het nieuwe seizoen met een serie van zes uitwedstrijden tegen Texas AirHogs en Cleburne Railroaders. Vanaf 25 mei is Lincoln Saltdogs, de oude club van Oduber, voor drie wedstrijden de tegenstander.

Oduber maakte vorig jaar zijn debuut voor Lincoln Saltdogs, toen hij na een uitstapje naar het Rotterdamse Neptunus terugkeerde in het Amerikaanse profhonkbal. Hij kwam voor Lincoln in 94 wedstrijden tot 101 honkslagen (.286) en zeventien homeruns. Met Lincoln Saltdogs bereikte hij bovendien de Play-Offs. De Arubaanse buitenvelder wordt de vierde speler uit het Nederlands Koninkrijk die uitkomt voor Fargo-Moorhead RedHawks. Eerder gingen Ivanon Coffie (2003), Yurendell de Caster (2009) en Randall Simon (2009) hem voor.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal