Softbal

Softbalsters krijgen kickboksclinic van Remy Bonjasky

Softbalsters krijgen kickboksclinic van Remy Bonjasky

De speelsters van Team Kingdom of the Netherlands Women’s Fastpitch Softbal krijgen op woensdag 4 april een kickboksclinic van de voormalig K-1 wereldkampioen Remy Bonjasky. De clinic zal tussen 14.30u en 16.00u plaatsvinden in de Bonjasky Academy in Almere.

Doordat NOC*NSF in 2016 het Fastpitch Softbal weer de topsportstatus heeft toegekend, hebben de speelsters van het Koninkrijksteam zich afgelopen winter via een full-time programma voor kunnen bereiden op het seizoen 2018. In dit seizoen staan twee belangrijke toernooien op het programma. Ten eerste wordt in Japan in augustus het WK gespeeld. Een maand later speelt het team in Hoofddorp de Super 6 Baseball and Softball. Aan dit toernooi nemen de zes beste honkbal- en softballanden van Europa deel.

Als onderdeel van het full-time programma werd ter bevordering van het atletisch vermogen en bovendien het teamgevoel al een aantal verschillende sporten beoefend. Op woensdag 4 april volgt nu een kickboksclinic van Remy Bonjasky. De drievoudig wereldkampioen met als bijnaam “The Flying Gentleman” zal de Oranje dames in zijn eigen gym de fijne kneepjes van het kickboksen bijbrengen. Bovendien weet Bonjasky wat ervoor nodig is om succesvol te zijn in Japan, waar de speelsters van het Koninkrijksteam in 2018 het WK spelen en in 2020 hun Olympische droom in vervulling willen zien gaan en een medaille willen winnen.

Bonjasky won zijn eerste wereldtitel in 2003 in Tokyo en kon begin deze eeuw in Japan niet normaal over straat. Na de kickboksclinic zal hij zijn kennis over presteren in het land van de rijzende zon met de speelsters van het Koninkrijksteam delen.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal