Honkbal

Didi is de grote man in New York

Didi is de grote man in New York

Didi Gregorius heeft alle reden om te lachen in 2018! (Foto: Henk Seppen)

Niet Aaron Judge, de 2017 AL Rookie of the Year met 52 homeruns vorig seizoen, niet Giancarlo Stanton, de 2017 NL MVP met 59 homeruns vorig seizoen, maar de in Amsterdam geboren Curaçaoënaar Mariekson “Didi” Gregorius is op dit moment de grote man bij een van de grootste sportorganisaties ter wereld: de New York Yankees. Daarmee is Didi op dit moment dé grote man in de Big Apple.

De verwachtingen zijn hooggespannen bij de New York Yankees in 2018. Voor het eerst sinds 2009 moeten de World Series gewonnen worden en dat die verwachtingen hoog liggen, komt uiteraard vanwege het feit dat de jonge Yankees in 2017 tot op één wedstrijd van de World Series kwamen. In de winter versterkten zij zich bovendien nog eens met de NL MVP in Giancarlo Stanton.

Stanton liet op Opening Day met twee homeruns gelijk zien wat hij kan, maar na vier wedstrijden stonden de Yankees op twee overwinningen en twee nederlagen en was het spel nog verre van overtuigend. Op dinsdagavond speelden de Bronx Bombers hun eerste thuiswedstrijd en waar iedereen homeruns verwachtte van Stanton en Aaron Judge, was het Didi Gregorius die de show stal.

Na zijn tweehonkslag in de tweede inning kon hij het eerste punt voor de Yankees scoren. Op het werpen van Tampa Bay Rays ace Chris Archer sloeg hij in zijn volgende slagbeurt zijn eerste homerun van het seizoen. Daarmee nam hij twee teamgenoten mee en bracht hij de Yankees op een 4-1 voorsprong. Nadat Stanton in zijn derde slagbeurt voor de derde keer met drie slag naar de kant gestuurd werd, mocht Didi Gregorius met lopers op het eerste en derde honk in het slagperk komen. Wederom raakte hij de bal hard richting het rechtsveld en wederom verdween de bal in de handen van een gelukkige fan voor Didi’s tweede three-run homerun van de dag.

Speciale honkslag

Om zijn dag te vervolmaken (4 uit 4 met 3 runs en 8 RBI) sloeg Didi later in de wedstrijd nog maar een puntje binnen met een single. Misschien wel zijn meest speciale honkslag van de dag. Het was namelijk zijn eerste single van het seizoen. Didi staat na vijf wedstrijden op vier doubles, een triple, twee homeruns en één single. Goed voor een slashline van .444/.524/1.111 (AVG./OBP./SLG.) en een league leading 9 RBI.

Na elke gewonnen wedstrijd stuurt Didi een speciale tweet de wereld in waarin hij zijn teamgenoten prijst voor hun prestaties en elke teamgenoot heeft een eigen emoji. Toch vinden wij dat hij iemand vergeten is na de 11-4 overwinning op de Rays, waarin hij zelf 8 runs binnensloeg:

Het was een ware recordavond voor Gregorius:

En Didi is echt DE man in New York:

https://twitter.com/StelliniTweets/status/981307242636042240

Het is een mooi moment om eens naar de League Leaders te kijken in de Major League:
Hits: 1. Jose Altuve 2. Xander Bogaerts en Andrelton Simmons
Doubles: 1. Xander Bogaerts 2. Didi Gregorius
RBI: 1. Didi Gregorius

Jonathan Schoop en Ozzie Albies staan ondertussen ook erg goed te spelen, maar Kenley Jansen en Jurickson Profar zijn nog niet erg goed begonnen aan het nieuwe seizoen.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal