EPS

Oefenprogramma Koninkrijksteam op weg naar WK

Oefenprogramma Koninkrijksteam op weg naar WK

Het oefenprogramma voor Team Kingdom of the Netherlands Women’s Fastpitch Softbal in eigen land in 2018

De nationale softbalploeg van het Nederlands Koninkrijk speelt in augustus op het WK. Na de verrassing in 2016, toen Oranje in Canada vierde werd, gaat het team van manager Juni Francisca deze zomer voor een medaille. Om te zorgen dat de ploeg klaar is voor het WK, wordt er in Nederland en in Japan tegen sterke tegenstanders geoefend.

Allereerst is Oranje één van tegenstanders van de Amerikaanse profclub USSSA Pride tijdens de European Pro Softball Series in april en mei. Oranje speelt in totaal drie wedstrijden tegen de Amerikaanse softbalsters. De serie internationale wedstrijden moet de populariteit van het softbal in Europa vergroten. Met name met het oog op de Olympische Spelen van 2024 in Frankrijk.

USSSA Pride is één van de sterkste teams uit de National Pro Fastpitch (NPF), de Amerikaanse professionele softbalcompetitie. In de NPF speelden eerder ook Britt Vonk (in 2016 en 2017 voor Scrap Yard Dawgs), Virginie Anneveld en Dagmar Bloeming (beiden in 2015 voor Pennsylvania Rebellion). USSSA Pride won tussen 2014 en 2017 vier keer op rij de reguliere competitie in de NPF en werd driemaal winnaar van de Cowles Cup Championships. Dat gebeurde in 2010, 2013 en 2014.

Overige oefenwedstrijden

Na de wedstrijden tegen de Amerikaanse profclub op 30 april, 1 mei en 2 mei staat er nog een aantal oefenwedstrijden tegen een paar van de beste heren softbalteams in Nederland op het programma. Deze teams zullen aangevuld worden met goede speelsters uit de Golden League en enkele Amerikaanse werpsters. Op deze manier verzekert de technische staf van Oranje zich ervan dat er al vanaf eind april tegen sterke tegenstanders oefent. Deze wedstrijden zullen worden gespeeld in Amersfoort, Enschede, Hoofddorp en Den Haag.

In juli reist het team vervolgens af naar Japan, waar het in aanloop naar het WK nog tegen een aantal toplanden speelt tijdens de Toyota Cup. Het WK wordt tussen 2 en 12 augustus gespeeld in Chiba, Japan.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EPS