Robert Kovacevic verruilt Hamburg Knights voor Tex Town Tigers.

Golden League

Kovacevic: ‘’Ik ben hier niet gekomen om tweede te worden’’

Kovacevic: ‘’Ik ben hier niet gekomen om tweede te worden’’

Robert Kovacevic verruilt Hamburg Knights voor Tex Town Tigers.

Robert Kovacevic verruilde deze winter Hamburg Knights voor Tex Town Tigers.

In aanloop naar het seizoen 2018 in de Hoofdklasse en de Golden League worden op Honkbalsite.com en Softbalsite.com alle coaches geïnterviewd door kersverse redacteur Rick van de Lustgraaf. Vandaag een interview met Robert Kovacevic, de Kroatische debutant coach in de Golden League bij Tex Town Tigers.

Het is een nieuw gezicht in het Nederlandse Softbal en hij wil zich dan ook absoluut bewijzen. Robert Kovacevic stond al voor de groep bij teams in Duitsland, Kroatië en Nieuw Zeeland, maar ziet Nederland toch wel als een belangrijke nieuwe stap in zijn carrière.

‘’Na vijf jaar gecoacht te hebben in Duitsland en te hebben gewerkt bij nationale teams is dit absoluut een grote uitdaging voor mij. Ik vind Tex Town Tigers een perfect team om mijn carrière hier te starten. Een jong en getalenteerd team dat er alles aan doet om te slagen. Ik kijk er echt naar uit het seizoen met hen te beginnen.’’

Kampioen

De 37-jarige Kroaat heeft het gevoel zich te willen bewijzen. Hij lijkt al aardig geïntegreerd, gezien zijn ‘Hollandse’ bluf. ‘’Ik ben hier niet gekomen om tweede te worden. Uiteindelijk wil ik gewoon kampioen worden. het moet stapje voor stapje en ik weet ook wel dat het dit seizoen nog niet gaat lukken. Ik wil, zoals ik ook in Duitsland heb gedaan, laten zien een goede coach te zijn. In Kroatië is softbal niet zo’n grote sport en dat maakt me extra trots als Kroaat in één van de sterkste competities van Europa te coachen.’’

Kovacevic weet dan ook waar hij over praat. ‘’Ik heb gewerkt in Kroatië, Duitsland en Nieuw-Zeeland en heb Europese wedstrijden gevolgd. Van wat ik heb gezien is de Nederlandse competitie echt heel sterk, eigenlijk gewoon de nummer 1 van Europa.’’ Tot nu toe heeft hij op vrij jonge leeftijd al een aantal mooie dingen bereikt in zijn al vrij behoorlijke trainerscarrière. ‘’Ik vond het toch wel heel mooi om met het nationale team van Kroatië een medaille te winnen. Maar met relatief kleine clubs grote teams verslaan in de Duitse competitie was ook wel heel erg gaaf.’’

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League