Softbal

Doney blijft ambitieus: ‘’We willen beide titels opnieuw winnen’’

Doney blijft ambitieus: ‘’We willen beide titels opnieuw winnen’’

FysioExpert Olympia Haarlem probeert dit seizoen haar nationale en Europese clubtitel te prolongeren.

Op zaterdag 14 april start het softbalseizoen 2018 in de Golden League en daarom is het hoog tijd om vooruit te blikken. Rick van de Lustgraaf sprak met de hoofdcoaches over hun nieuw samengestelde selectie en over hun eigen carrière. Aan Stanley Doney de taak om met FysioExpert Olympia Haarlem zowel de nationale als Europese titel te verdedigen. Maar wel onder één voorwaarde: als er maar plezier is.

Wat zijn de seizoensdoelstellingen voor 2018?
‘’Het doel is duidelijk. We willen de Holland Series en de European Premiere Cup beide winnen. Daarnaast wil ik de spelers individueel helpen hun persoonlijke doelen te bereiken.’’

Op welke talenten moeten we gaan letten aankomend seizoen?
‘’We hebben heel veel talent in onze selectie. Van Dinet Oosting, tweevoudig Meest Waardevolle Speelster (MVP)van de Golden League, tot aan de 17-jarige rookie Bobbi Scheurkogel. Er zijn er eigenlijk te veel om allemaal te benoemen. Ze voegen allemaal iets anders toe aan het team.’’

Vindt u dat uw selectie er in het algemeen op vooruit is gegaan?
‘’Ons team is er de laatste jaren ieder seizoen op vooruit gegaan en afgelopen jaar hadden we een wel heel speciaal team dat moeilijk te verslaan was. We wonnen zestig van de 66 wedstrijden. Kunnen we dat nog verbeteren? Het zou fantastisch zijn. Het belangrijkste is dat zowel de staf als de spelers met elkaar genieten en mooie herinneringen opbouwen, zowel op als buiten het veld.’’

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal