DSS was vandaag twee keer op rij te sterk voor Hoboken Pioniers.

Golden League

Norman Ames: “We gaan voor het kampioenschap”

Norman Ames: “We gaan voor het kampioenschap”

DSS was vandaag twee keer op rij te sterk voor Hoboken Pioniers.

DSS gaat met hoofdcoach Norman Ames voor het kampioenschap in 2018.
Foto: © Fred Versluis

Op zaterdag 14 april start het softbalseizoen 2018 in de Golden League en daarom is het hoog tijd om vooruit te blikken. Rick van de Lustgraaf sprak met de hoofdcoaches over hun nieuw samengestelde selectie en over hun eigen carrière. Norman Ames wil zich revancheren voor het teleurstellende seizoen in 2017.

Wat zijn de seizoensdoelstellingen voor 2018?
‘’Kampioen worden. Je moet aan het begin van het seizoen altijd gaan voor het kampioenschap. Je kunt pas minimaal halverwege het seizoen de vraag stellen of dat realistisch is geweest. Of het seizoen mislukt is als we geen kampioen worden? Nee hoor, dat niet. Zo lang we er maar veel plezier aan beleven.’’

Op welke talenten moeten we gaan letten aankomend seizoen?
‘’Poeh, zoveel jonge speelsters hebben we niet. Wij hebben vooral oude wijven (met een knipoog). Puck Verbrugge is dan wel een jong talent van wie ik veel verwacht dit seizoen. Verder wil ik vooral iedere speelster als individu benaderen en verbeteren. Wat je vaak ziet is dat we in Nederland van iedereen een bepaald kopie willen maken van wat wij denken dat het ideaalplaatje is. Er wordt te veel uit het boekje gecoacht. Talenten moeten te veel in een stramien lopen, maar je moet ieder individu anders benaderen.’’

Vindt u dat uw selectie er in het algemeen op vooruit is gegaan?
‘’Nou, we zijn natuurlijk wel wat kwijtgeraakt. Een aantal speelsters is gestopt en weer een aantal is naar een andere club. Gelukkig hebben we er wel leuke meiden voor teruggekregen die ook kwalitatief goed zijn. Maar ik ben nog niet helemaal tevreden, er moeten nog zeker twee speelsters erbij. Die zullen wel uit het buitenland komen, ik denk dat het gaat lukken.’’

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League