Golden League

Van Dalen blij met selectie: “Wij hebben ons zeker versterkt”

Van Dalen blij met selectie: “Wij hebben ons zeker versterkt”

Onaisha Franka is volgens coach van Dalen een van de speelsters om in de gaten te houden bij Sparks in 2018
(Foto: Olaf Tompot Photopgraphy)

Op zaterdag 14 april start het softbalseizoen 2018 in de Golden League en daarom is het hoog tijd om vooruit te blikken. Rick van de Lustgraaf sprak met de hoofdcoaches over hun nieuw samengestelde selectie en over hun eigen carrière. Het Haarlemse Sparks gaat met hoofdcoach Peter van Dalen en zijn selectie opnieuw op titeljacht.

Wat zijn de seizoensdoelstellingen voor 2018?
‘’Sparks is aan de stand verplicht ook dit jaar weer om de prijzen te spelen. We spelen dit jaar natuurlijk in de Europacup 2. We willen beide finales halen en dan zien we wel. Dan moet je altijd afwachten hoe het loopt.’’

Op welke talenten moeten we gaan letten aankomend seizoen?
‘’Onaisha Franka en Tammie Lijbers zaten al bij ons en met Feline Poot hebben we er ook weer een nieuw talent bij gekregen. We hebben sowieso een  selectie van jong en oud dit jaar. Ik verwacht veel van deze meiden, maar we moeten niet een te grote druk op ze leggen. Ze mogen ook fouten maken, want daar zijn ze jong voor.’’

Vindt u dat uw selectie er in het algemeen op vooruit is gegaan?
‘’Jazeker. Ondanks dat we een paar ervaren krachten als Tuk en Anneveld zijn kwijtgeraakt hebben we met Weijgertse, Jones, Catsburg en Poot toch weer een paar topmeiden aan Sparks weten te binden. Daarnaast komen er met Maulden en Park twee buitenlandse versterkingen bij. Met meiden zoals Franka, Lijbers en Poot hebben we ook  geïnvesteerd in de toekomst, maar er is nog steeds een goede mix tussen ervaring en talent in het team.’’

Oolders Omaco Sparks Haarlem opent het seizoen aanstaande zaterdag met een dubbel tegen stadsgenoot DSS.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League