Golden League

Kovacevic: “Wij zijn zeker sterker dan vorig jaar”

Kovacevic: “Wij zijn zeker sterker dan vorig jaar”

Tex Town Tigers miste op een haar na de Season Finals in 2017. Volgens nieuwe hoofdcoach Kovacevic is het team dit jaar nog sterker.
(Foto: Tex Town Tigers Dames 1/Facebook)

Op zaterdag 14 april start het softbalseizoen 2018 in de Golden League en daarom is het hoog tijd om vooruit te blikken. Rick van de Lustgraaf sprak met de hoofdcoaches over hun nieuw samengestelde selectie en over hun eigen carrière. Dit seizoen maken we in de Golden League kennis met de Kroaat Robert Kovacevic. Hij is vol ambitie om het te gaan maken in Nederland.

Het team

Wat zijn de seizoensdoelstellingen voor 2018?
“Dit wordt mijn eerste seizoen met de club en aangezien ik de hele winter vanwege verplichtingen in Nieuw-Zeeland (coach bij Howick Softball Club red.) was, hebben we zeker tijd nodig om aan elkaar te wennen. Maar daarentegen denk ik dat we wel gewoon goed moeten kunnen presteren, dus waarom zouden we ons niet kunnen kwalificeren voor de Europa Cup? Maar het moet wel stap voor stap.”

Op welke talenten moeten we gaan letten aankomend seizoen?
“Bij Tex Town Tigers loopt enorm veel talent rond. Voor het eerste team ga ik liever niet in op namen, maar als ik kijk naar de jeugd dan is er enorm veel potentie. In de leeftijdscategorie tussen de zes en veertien jaar zijn maar liefst veertig kinderen! Daar zitten wat potentiële sterren tussen hoor.”

Vindt u dat uw selectie er in het algemeen op vooruit is gegaan?
“Ja, ik kan zeker zeggen dat dit team veel sterker is dan het team van vorig jaar. We hebben vijf buitenlandse speelsters erbij gekregen die het niveau aardig opkrikken.”

De Tex Town Tigers openen het nieuwe seizoen, waarin zij met coach Kovacevic op jacht gaan naar een plek in de Season Finals, met een thuisdubbel tegen Terrasvogels aanstaande zaterdag. De volledige selectie van Tex Town Tigers vind je hier.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League