Vijf van de wedstrijden van de European Champions Cup worden gespeeld op Sportpark Schenkel.

ECC 2018

Europa Cup wijkt uit naar Capelle aan den IJssel

Europa Cup wijkt uit naar Capelle aan den IJssel

Vijf van de wedstrijden van de European Champions Cup worden gespeeld op Sportpark Schenkel.

Vijf van de wedstrijden van de European Champions Cup worden gespeeld op Sportpark Schenkel.
Foto: © Euro Stars

Vijf wedstrijden van de European Champions Cup worden tussen woensdag 6 en zondag 10 juni gespeeld op het veld van Euro Stars. Gastheer Curaçao Neptunus werkt voor de organisatie van dit Europese clubtoernooi samen met de club uit Capelle aan den IJssel.

Nadat afgelopen december de loting en het wedstrijdprogramma al bekend was geworden, is deze maand het schema definitief vastgesteld. Voor de European Champions Cup worden elke dag vier wedstrijden gespeeld. Titelverdediger Curaçao Neptunus speelt zijn eerste drie wedstrijden uit de eerste ronde om 19.30 uur in het eigen Neptunus Familiestadion.

Bekijk het volledige programma

Om voldoende ruimte binnen het programma te houden, wordt elke dag één wedstrijd gespeeld in Capelle aan den IJssel. Euro Stars ontvangt al meteen op de openingsdag de Italiaanse kampioen ASD Rimini. De Italianen openen hun Europese clubtoernooi met een wedstrijd tegen de Franse kampioen Rouen Huskies.

Tweede ronde

Ook op de tweede dag reist Rimini af naar Capelle aan den IJssel. Dan is de Duitse kampioen Heidenheim Heideköpfe de volgende tegenstander. Vrijdag spelen ook het Tsjechische Draci Brno en San Marino hun onderling wedstrijd uit de eerste ronde op Sportpark Schenkel. In het weekeinde van zaterdag en zondag vindt de tweede ronde plaats van de European Champions Cup. Op allebei de dagen wordt één van de duels uit de verliezersronde in Capelle aan den IJssel gespeeld.

Het is niet voor het eerst dat Neptunus voor de organisatie van een Europees clubtoernooi de samenwerking aangaat met Euro Stars. In 2012 werd al eens een wedstrijd voor de Europa Cup op het veld in Capelle aan den IJssel gespeeld. Later dit jaar wordt Sportpark Schenkel van 20 tot en met 25 augustus ook gastheer van de European Cup Winners Cup voor het dames softbal.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in ECC 2018