Golden League

Jongejan gaat voor titel: ‘’Niveauverschil is kleiner dan ooit’’

Jongejan gaat voor titel: ‘’Niveauverschil is kleiner dan ooit’’

Ferenc Jongejan gaat in zijn debuutseizoen in de Golden League voor de titel met Terrasvogels
(Foto: Terrasvogels Dames 1/Facebook)

Op zaterdag 14 april start het softbalseizoen 2018 in de Golden League en daarom is het hoog tijd om vooruit te blikken. Rick van de Lustgraaf sprak met de hoofdcoaches over hun nieuw samengestelde selectie en over hun eigen carrière. Ferenc Jongejan mag het bij Terrasvogels voor het eerst gaan laten zien als hoofdcoach in de Golden League, nadat hij vorig seizoen al assistent trainer was van de Noord-Hollanders. 

Het team

Wat zijn de seizoensdoelstellingen voor 2018?
‘’We gaan meestrijden om het kampioenschap, uiteindelijk moet blijken of dat realistisch is. Je kunt wel inschattingen gaan doen, maar in de praktijk zie je vaak dat die niet uitkomen. Ik denk sowieso dat het niveauverschil dit jaar kleiner is dan voorheen. De kwaliteiten van de selecties liggen heel dicht bij elkaar.’’

Op welke talenten moeten we gaan letten aankomend seizoen?
‘’Wij hebben wel wat talenten en natuurlijk heeft de één misschien meer potentie dan de ander, maar het heeft geen zin om namen te noemen. Want wat als ik nu een naam van een speelster noem die een teleurstellend jaar krijgt? En wat denken de andere speelsters die ik niet noem? Namen noemen doe ik dus niet.’’

Vindt u dat uw selectie er in het algemeen op vooruit is gegaan?
‘’Ik ben erg blij met hoe het team eruit ziet, we hebben ons goed versterkt. Er is meer diepte in het team en alle posities zijn nu dubbel bezet. Interne concurrentie zorgt ervoor dat spelers elkaar beter maken. Dat is goed voor de ontwikkeling van het team en de persoonlijke ontwikkeling van de speelsters.’’

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League