Golden League

Swers blikt vooruit: “2017 was geen incident”

Swers blikt vooruit: “2017 was geen incident”

Kan Roef! in 2018 opnieuw de Season Finals halen? Coach Jeroen Swers denkt van wel.
(Foto: Titus Blom)

Op zaterdag 14 april start het softbalseizoen 2018 in de Golden League en daarom is het hoog tijd om vooruit te blikken. Rick van de Lustgraaf sprak met de hoofdcoaches over hun nieuw samengestelde selectie en over hun eigen carrière. Jeroen Swers haalde in 2017 de play-offs met promovendus Roef! In 2018 wil hij laten zien dat dit geen incident is.

Wat zijn de seizoensdoelstellingen voor 2018?
‘’Met Roef! opnieuw het Brabantse softbal op de kaart blijven zetten. We hebben het vorig jaar in ons debuutjaar ontzettend goed gedaan. Het is nu aan ons om deze lijn als groep door te trekken en een vaste waarde te worden in de hoogste afdeling. ‘’

Op welke talenten moeten we gaan letten aankomend seizoen?
‘’Wij hebben een zeer jong, talentvol en gedreven team dus ik zou zeggen onze hele selectie. Ik licht er liever geen namen uit.’’

Vindt u dat uw selectie er in het algemeen op vooruit is gegaan?
‘’ We hebben in de overschrijvingsperiode heel wat leeftijd en ervaring verloren maar we hebben aan de andere kant weer heel wat talent van eigen bodem kunnen toevoegen aan de selectie. Er staat nu een team dat samen kan groeien en bouwen aan een mooie toekomst.’’ 

‘’Er lopen hier echt wereldtoppers rond’’

Swers is al sinds 2015 actief sinds als hoofdcoach bij Roef! De Belgische voormalig honk- en softballer leidde de ploeg in een paar jaar tijd naar de Golden League. Hij verbaasde vriend en vijand door in het eerste jaar direct de play-offs te halen ten koste van TexTownTigers. Hij is ervan overtuigd dat dit geen incident was.

‘’We hebben onszelf op de kaart gezet en hebben een gezellig team, maar ook een selectie dat hard werkt en veel energie uitstraalt.’’ Eerder was hij al bondscoach van de Belgische jeugdploeg in het softbal. Als begin dertiger heeft Swers dan ook al aardig wat ervaring opgebouwd. De promotie met Roef! naar de Golden Legue was zijn mooiste ervaring. ‘’Dat was echt de kers op de taart voor de meiden, de staf en de club in het algemeen. We gingen voor elkaar door het vuur.’’

Toch was het zeker niet een geplande stap van de Belg om het trainersvak in te gaan. ‘’Ik zou nu niet snel meer willen stoppen. In Belgie zaten de dames bij mijn toenmalige club zonder coach en toen heb ik het maar gewoon gedaan.’’ Met name de mentaliteit en ijver om arbeid te leveren is iets wat Swers enorm waardeert in zijn speelsters.

Als Belg werkzaam in Nederland kan hij van een afstand goed overzien hoe het er in het Nederlandse softbal aan toe gaat. Volgens Swers heeft Neerland het goed voor elkaar. ‘’Er lopen hier echt potentiele wereldtoppers rond, ook in mijn selectie. Maar als we het hele Nederlandse softbal naar de wereldtop willen krijgen zullen we nog meer moeten samenwerken.’’

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League