FysioExpert Olympia Haarlem was tegen Brasschaat Braves op dreef.

Golden League

Roef! en Olympia delen de winst op Opening Day

Roef! en Olympia delen de winst op Opening Day

FysioExpert Olympia Haarlem was tegen Brasschaat Braves op dreef.

Regerend kampioen FysioExpert Olympia deelde in het eerste weekend de punten met Roef!.
Foto: © SKSB Arrows Ostrava

Het nieuwe seizoen van de Golden League startte afgelopen weekend in Moergestel met de dubbel tussen Roef! en regerend landskampioen FysioExpert Olympia Haarlem. Beiden partijen wisten in het zonovergoten Brabant een pot naar zich toe te trekken in dit eerste treffen. Roef! startte met een initiële 1-0 nipte overwinning gevolgd door een 3-5 comeback voor Olympia Haarlem in de tweede wedstrijd.


Roef! verzekerde zich in 2017 al van een droomdebuut in de Golden League met een prachtige vierde plek, maar deze prestatie verbleekte bijna bij de alleenheerschappij van FysioExpert Olympia Haarlem die voor het eerst in clubhistorie het kampioenschap konden binnentrekken. Toch leeft in beiden ploegen de wil om te top te bereiken en te behouden. En daar waar beide ploegen een aantal nieuwe gezichten op het veld hadden staan, werd er gespeeld als vanouds: hard!

Iedereen op de honken

De 1-0 score van de eerste wedstrijd was een slechte reflectie van de pittige partij die leidde tot dit eindtotaal. Beide ploegen konden de knuppel goed tegen de bal krijgen en de honken werden in de meeste inningen flink gevuld. Toch wisten zowel Roef! als Olympia Haarlem dit slaggeweld niet om te zetten in daadwerkelijke scores. Tot Roef! in de zesde inning de score open wist te breken na een aantal cruciale fouten in het veld bij Olympia.

Eva van Knegsel kon op een veldfout het eerste honk bereiken, waarna een opofferingsslag van teamgenoot Naftely Pietersz haar in scoringspositie op het tweede honk bracht. Op de honkslag van Den Duijn wist van Knegsel het derde honk te bereiken en dankzij een foutje in het linksveld kon zij gelijk het eerste en enige punt van de wedstrijd scoren.

Vroege voorsprong

Olympia Haarlem liet zich na het nipte verlies in wedstrijd één niet op de kop zitten en startte in wedstrijd twee direct met een voorsprong. Een honkslag van Dinet Oosting naar het rechtsveld bracht Brenda Beers over de thuisplaat in de eerste inning. De voorsprong werd even later uitgebreid en de sterke slagploeg van de Haarlemmers zorgde ervoor dat Roef! meerdere keren moest wisselen op de pitcherplaat.

Zo moest Roef! pitcher Tamara Togni na vier vrije lopen plaatsmaken voor Margot van Eijl. De loopsters die Togni achterliet op de honken konden scoren op een veldfout en twee grondballen. Zo stond het na drie innings 4-0 voor de ploeg uit Haarlem, die een inning later na een driehonkslag van Beers en een velders keus voor Scheurkogel wederom wist te scoren. Roef! kwam terug top op 3-5 in de vijfde inning, maar wist met twee uit geen gebruik te maken van de drie volle honken. De debuterende werpster Alyson Spinas voorkwam met een snelle aangooi op de thuisplaat het binnenlopen van de winnende punten. De score werd zo bepaald op een 3-5 eindstand en een enkele winstpartij voor beide ploegen.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League