Golden League

Roef! pakt vier punten tegen Talent Team Holland

Roef! pakt vier punten tegen Talent Team Holland

Isa Los speelde een belangrijke rol bij de dubbele overwinning van Roef! op Talent Team Holland op zondag
(Foto: Mara Los)

De speelsters van Talent Team Holland hadden zondag een pittige kluif aan het Brabantse Roef! dat eerder in het weekend al twee punten af wist te snoepen van kampioen FysioExpert Olympia Haarlem. De ploeg uit Moergestel behaalde vorig jaar al succesvol een vierde plek in de Golden League en laat al direct zien dat ze er dit jaar ook weer staan door met twee overwinningen op TTH direct flink te scoren (7-3, 8-0).

Sterk terugkomen
Het leek even te merken dat Roef! een dag eerder al twee zware potten softbal had gespeeld in de eerste wedstrijd tegen Talent Team Holland. Direct in inning één lieten ze namelijk al twee punten schieten na een mooie tweehonkslag van Jacky Huijben waarop Feline Poot en Sterre Den Duijn direct binnen konden komen.

Roef! had iets langer nodig om op gang te komen en sloeg zich later in de wedstrijd terug naar een voorsprong met een puntenregen in de vijfde en zesde inning met een flink aantal tweehonkslagen die het TTH moeilijk maken. Wanneer in de zevende inning de eerste twee slagvrouwen sneuvelen op snelle acties van de tweede honkvrouw en short stop na grondballetjes van Bobbie Scheurkogel en Lisa de Vries maakt Roef! pitcher Tamara Togni hem mooi af door Yindi Beekveldt met drie slag terug naar de bank te sturen voor een 7-3 overwinning.

Snelle start
Roef! pitcher Margot van Eijl liet zich in wedstrijd twee niet afleiden door het feit dat ze tegenover haar eigen tweede team stond en zorgde er met mooie pitches voor dat de eerste drie slagvrouwen van TTH direct konden gaan zitten. Een prachtig dubbelspel in de tweede inning houdt het talententeam ook dan kort wanneer de stootslag van TTH Nina Oomes via pitcher van Eijl op het eerste honk belandt voor de nul waarna ook Sterre Den Duijn uitgemaakt wordt op weg naar de thuisplaat.

Zelf wist Roef! goed te scoren na een rustig begin. Isa Los sloeg met een driehonkslag (2 RBI) in de derde inning twee teamgenoten binnen. Drijvers volgde met een honkslag (RBI) die Los over de thuisplaat bracht en een aantal wilde worpen van verse pitcher Isanthe Rouwenhorst kostten TTH ook nog een vierde punt. Wanneer ook in inning vier een aantal wild pitches de honken vullen, slaat Isa Los nogmaals haar teamgenoten over de thuisplaat met een honkslag in het midveld (2 RBI) waarna een laatste punt van Elisabeth Snow de eindscore op 9-0 bepaalde.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League