Golden League

Sparks Haarlem start seizoen met dubbele winst

Sparks Haarlem start seizoen met dubbele winst

Feline Poot was een van de absolute uitblinksters bij Sparks, dat in het eerste weekend gelijk de dubbele winst pakte tegen DSS
(Foto: Olaf Tompot Photography)

De eerste speelronde van de Golden League startte zaterdag uitermate succesvol voor Sparks Haarlem op het zonnige Noordersportpark. De eerste vier punten werden binnengehaald tegen DSS, dat vorig jaar al met moeite in de Golden League wisten te blijven (6-5, 9-0). Het is een hoopvol begin voor de ploeg van manager Peter van Dalen, die in 2017 hun landstitel af moest staan aan stadsgenoot FysioExpert Olympia Haarlem.


Pitcher niet beloond
In wedstrijd één moest debuterend DSS pitcher Stephanie Trzcinksi met lede ogen toezien hoe haar ploeg, ondanks tien door haar gegooide strike-outs, niet kon voorkomen dat Sparks Haarlem in de zevende inning een puntje meer kon laten noteren op het scorebord. DSS stond praktisch de hele wedstrijd op voorsprong, met Sparks die steeds nipt een gelijkmaker wist te scoren in de tweede helft van elke inning. Pas in inning zeven, bij een 5-5 score, werd een tweehonkslag van Sparks speelster Kingsley Avery door DSS midvelder Eva Rendlova slecht verwerkt, waarop Kehli Washington het winnende punt kon scoren. Een verlies dat ook door zou schijnen in de tweede wedstrijd, waar Sparks Haarlem met een 9-0 score een stuk overtuigender was.

Mercy
Slechts vier inningen waren er nodig om in wedstrijd twee de pot te beslechten. Daar waar DSS het eerste verlies nog niet te boven leek met ballen die steevast in de handschoenen van Sparks Haarlem belandden, speelde de Haarlemse ploeg voor de winst met een vroege openingsscore en een oplopende voorsprong vanaf de eerste inning. Een prachtige homerun van Feline Poot (2 RBI) bracht de score in de derde inning naar een 7-0 voorsprong. Deze werd een inning later afgerond op een 9-0 overwinning na een driehonkslag van Maxime van Dalen (1 RBI), direct gevolgd door een tweehonkslag van, wederom, Feline Poot. Die sloeg zo haar derde punt binnen en hielp haar ploeg naar de tweede overwinning van de dag.

Zo start Sparks Haarlem het seizoen met twee gewonnen wedstrijden en een rooskleurig vooruitzicht op een verder seizoen. DSS lijkt het recept van 2017, waarin ze ook al een langzame start hadden, te herhalen, maar mag volgende week tegen Tex Town Tigers laten zien dat hun positie in de Golden League met recht verdedigd is in de Seasons Finals van vorig jaar.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League