Golden League

Tex Town Tigers en Terrasvogels delen de punten in Enschede

Tex Town Tigers en Terrasvogels delen de punten in Enschede

Tex Town Tigers en Terrasvogels bleken ontzettend aan elkaar gewaagd in het eerste weekend van de competitie
(Foto: Terrasvogels Dames 1/Facebook pagina)

Tex Town Tigers ontving zaterdag in dit eerste speelweekend het sterke Terrasvogels, dat vorig jaar een zure derde plek in de Golden League wist te behalen. Beide ploegen hadden zich afgelopen periode flink versterkt en waren uit op winst. En met precies omgedraaide scores werd meteen duidelijk dat de teams aan elkaar gewaagd zijn gebleven (5-3, 3-5). Zo namen zowel TTT als Terrasvogels twee punten mee naar huis in een weekend met gemengde resultaten.

Veld aan het werk
Het was geen pitcherspelletje in wedstrijd één met beide teams die moesten leunen op de kracht van hun veld. Voor Terrasvogels startte Claudia Volkmann op de plaat, terwijl voor Tex Town Tigers Jessica Tolmie zich kon laten zien. Strike-outs bleven echter praktisch uit, terwijl beide pitchers een flink aantal hits tegen moesten incasseren.

Toch bleven de punten uit in de eerste innings totdat in inning drie Tex Town Tigers de score wist te openen dankzij een honkslag van Laura Wissink (2 RBI). Die sloeg daarmee Aafje van Baal, die eerder op een veldfout zelf het eerste honk had bereikt, en Annemiek Jansen, die geraakt was door Volkmann, over de thuisplaat. Lisa Kolner (2 RBI) volgde hierna hetzelfde recept en sloeg met haar honkslag vervolgens Wissink en Nita Hickey (vier wijd) binnen. Een veldfout kostte Terrasvogels in de zesde inning nog een laatste punt, waarna zelfs de driehonkslag van Britt Vonk in de laatste slagbeurt niet meer mocht baten en de score bleef steken op 5-3 voor de Tex Town Tigers.

Omgedraaide score

Even leek Tex Town Tigers ook te gaan lopen met de tweede wedstrijd na een initiële score van Marinus, die in de vierde inning slim gebruik maakte van een foute aangooi van Terrasvogels eerste honkvrouw Noa Brand. Terrasvogels raapte zich echter tijdig bij elkaar en zette hier in de volgende inning drie punten tegenover dankzij een mooie tweehonkslag van Lisa Waasdorp (2 RBI) waarna Noa Brand haar eerdere fout ruimschoots goedmaakte met een mooie honkslag in het rechtsveld (1 RBI). Deze voorsprong gaf Terrasvogels niet meer uit handen, zelfs wanneer het in de zevende inning nog even spannend lijkt te worden dankzij een tweehonkslag van Lisa Kolner (1 RBI) die daarna op een vangbal van Hickey zelf ook binnen kan komen. Helaas voor TTT wordt er met de volgende twee slagvrouwen korte metten gemaakt door het veld van Terrasvogels, waarna ook hier de score eindigt op 3-5, ditmaal in het voordeel van Terrasvogels.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League