Met de 2-3 overwinning is Curaçao Neptunus dichtbij het kampioenschap.

HB Hoofdklasse

Jaarsma: “Wij gaan dit jaar jeugd inpassen”

Jaarsma: “Wij gaan dit jaar jeugd inpassen”

Met de 2-3 overwinning is Curaçao Neptunus dichtbij het kampioenschap.

Regerend landskampioen Curaçao Neptunus gaat in 2018 jeugd inpassen in de selectie, maar gaat uiteraard weer voor de titel.
Foto: © Robert Bos

Op donderdag 26 april start het honkbalseizoen 2018 in de Hoofdklasse en daarom is het hoog tijd om vooruit te blikken. Rick van de Lustgraaf sprak met de hoofdcoaches over hun nieuw samengestelde selectie en over hun eigen carrière. Deze keer staat in het teken van Ronald Jaarsma, die een uitstekend debuutseizoen kende met zijn Curaçao Neptunus.

Het team

Wat zijn de seizoensdoelstellingen voor 2018?
‘’We willen dit jaar vooral jeugd gaan inpassen en het seizoen gebruiken om talenten kansen te geven in het eerste team. Natuurlijk gaan we ook voor de titel, maar we spelen al wat langer met een vaste kern, die natuurlijk ouder wordt. Het is belangrijk dat deze jongens uiteindelijk goed kunnen worden opgevolgd.’’

Op welke talenten moeten we gaan letten aankomend seizoen?
‘’Ruendrick Piternella, Darryl Collins en Jiorgeny Casimiri zijn alle drie zeventien jaar en komen eraan. Het is belangrijk dat deze jongens eerst rustig kunnen wennen aan het niveau, zodat ze er straks kunnen staan.’’

Vindt u dat uw selectie er in het algemeen op vooruit is gegaan?
‘’We zijn nog steeds sterk, er is niet zo heel veel gebeurd. We kiezen bewust voor vijftien selectiespelers, aangevuld met talenten, in plaats van een selectie van twintig man. Met Quintin de Cuba en Dudley Leonora, overgekomen van Hoofddorp Pioniers,  halen we veel kwaliteit en ervaring in de slagploeg. Wel hebben we natuurlijk te maken met de schorsingen van Urving Kemp en Christian Diaz. Misja Harcksen en Ruar Verkerk (naar De Glaskoning Twins red.) houden we zeker op de korrel voor de toekomst. Die jongens hebben gewoon meer speeltijd nodig en die konden ze hier niet voldoende krijgen. Wie weet keren ze in de toekomst terug.’’

Komend weekend rond Curaçao Neptunus het oefenseizoen af met een deelname aan het I.M. Charles Urbanus Sr. Toernooi in Bussum. Daar zal het aantreden tegen de andere teams uit de top 4 van vorig seizoen: L&D Amsterdam, HCAW en Hoofddorp Pioniers. Op 26 april opent de titelverdediger het seizoen met een thuiswedstrijd tegen Hoofddorp Pioniers.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse