Moment uit de oefenwedstrijd van 28 juni 2017 tussen het Nederlands Koninkrijksteam en Duitsland.

HHW 2018

Duitsland vervangt Curaçao op Honkbalweek Haarlem

Duitsland vervangt Curaçao op Honkbalweek Haarlem

Moment uit de oefenwedstrijd van 29 juni 2017 tussen het Nederlands Koninkrijksteam en Duitsland.

Moment uit de oefenwedstrijd van 28 juni 2017 tussen het Nederlands Koninkrijksteam en Duitsland.
Foto: © Robert Bos

Voor het eerst in de historie neemt de nationale ploeg van Duitsland deel aan de Honkbalweek Haarlem. De Duitsers zijn bereid gevonden om in juli als vervanger van Curaçao af te reizen naar Haarlem. Het nationale Duitse team opent het toernooi op vrijdagavond 13 juli met een wedstrijd tegen het Nederlands Koninkrijksteam.

Curaçao, dat twee jaar geleden in het Pim Mulierstadion al zijn zes wedstrijden verloor, heeft zich af moeten melden voor deelname aan de 29e editie van de Honkbalweek Haarlem. Afgelopen donderdag heeft de honkbalbond van Curaçao laten weten de financiering van de reis niet rond te kunnen krijgen. Als vervanger is nu Duitsland aan het deelnemersveld toegevoegd. Met de Duitse bond is hierover dinsdagochtend er een akkoord bereikt.

Duitsland nam al wel eens deel aan het World Port Tournament, toen de Duitse honkballers in 2011 op een vijfde en laatste plaats eindigde, maar nam nog niet eerder deel aan de Honkbalweek. Tijdens de eerste edities waren wel Duitse clubs van de partij. Wiesbaden Flyers werd in 1961 tijdens de eerste editie tweede, terwijl Mannheim Knights in dat jaar vijfde werd. Twee jaar later legde Augsburg Bayonets beslag op de derde plaats. Het Duitse Berlin Bears werd in 1969 na zes opeenvolgende nederlagen vierde en laatste.

Oefenwedstrijd

Duitsland, de nummer 21 van de wereldranglijst en de nummer vier van het laatste Europese kampioenschap, opent de Honkbalweek op vrijdag 13 juli met een wedstrijd tegen het Nederlands Koninkrijksteam. De laatste keer dat beide teams tegenover elkaar stonden, was vorig jaar juni tijdens een oefenwedstrijd. In Haarlem won het Koninkrijksteam in de voorbereiding op het World Port Tournament met negen debutanten met 5-3 van Duitsland. In september staan beide teams opnieuw tegenover elkaar tijdens de eerste editie van de Super 6 in Hoofddorp. In vijftien officiële interlands verloor Oranje nog nooit van Duitsland.

Duitsland wordt het derde Europese team in het deelnemersveld van de Honkbalweek Haarlem. Ook de nationale ploeg van Italië neemt komende zomer deel aan het Haarlemse invitatietoernooi. In maart van dit jaar stonden Italië en Duitsland tijdens een Spring Training in Italië driemaal tegenover elkaar. Duitsland won in Messina de eerste en derde ontmoeting (0-3 en 0-1), terwijl de winst in het tweede duel met 0-3 naar Italië ging.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HHW 2018