Als hoofdcoach van de U12 Admirals veroverde Folkwin Lautenslager vorig jaar de titel tijdens de Battle at the Castle.

Honkbal

Lautenslager en UVV gaan uit elkaar

Lautenslager en UVV gaan uit elkaar

Als hoofdcoach van de U12 Admirals veroverde Folkwin Lautenslager vorig jaar de titel tijdens de Battle at the Castle.

Als hoofdcoach van de U12 Admirals veroverde Folkwin Lautenslager vorig jaar de titel tijdens de Battle at the Castle.
Foto: © BATC

UVV, uitkomend in de Overgangsklasse in 2018 nadat de ploeg vorig jaar degradeerde uit de hoofdklasse, heeft al vroeg in het seizoen afscheid genomen van nieuwe hoofdcoach Folkwin Lautenslager. Na twee speelweekenden staat de ploeg uit Utrecht met slechts een overwinning op de dertiende plaats. In een persbericht laat UVV weten dat er onvoldoende chemie bleek te zijn tussen coach Lautenslager en het team. UVV gaat op zoek naar de vijfde hoofdcoach in twee seizoenen (Ferenc Jongejan, Ty Eriksen, Ritchie Daal en Folkwin Lautenslager)

In haar persbericht meldt UVV het volgende:

Sinds de winter- en voorjaarstrainingen werkt de HSV UVV samen met de nieuwe coach Folkwin Lautenslager. Het eerste honkbalteam van UVV werd gedurende de winterperiode samengesteld uit jonge spelers van de club die nooit eerder in de overgangsklasse hebben gespeeld, aangevuld met enkele (ervaren) speler van buiten de club. UVV had daarbij in gedachten gehad om een juist mix neer te gaan zetten: een coach die gewend is met jonge talentvolle spelers om te gaan en een jong team dat de kans krijgt gaandeweg weer naar een (top)positie te groeien.

Die mix was op papier gevonden, maar bleek helaas in de praktijk onvoldoende te werken. Folkwin Lautenslager: “De winter- en voorjaartrainingen waren uitgelezen momenten om aan de samenwerking te bouwen. Dat heeft helaas niet de juiste opbrengst opgeleverd. Je zoekt naar nieuwe mogelijkheden en probeert die uit. Het heeft jammer genoeg niet geleid voor een gezonde basis om de samenwerking voort te zetten”. Voorzitter Van Elsäcker: “We hebben het niveau van onze spelers in kaart gebracht en daarbij gezocht naar coaching die daar naadloos op past. Dat wil nog niets zeggen over de chemie tussen coach, zijn staf en spelers. Chemie om met elkaar te gaan waarmaken wat in de basis is afgesproken”.

Die chemie bleek onvoldoende. Zowel coach Lautenslager als UVV vinden dat ontzettend jammer, maar realiseren zich ook dat tegen de klippen op werken in de samenwerking niet vruchtbaar zal blijken te zijn. Lautenslager en UVV stoppen de samenwerking direct. De staf van heren 1 van UVV neemt de taken van Lautenslager over.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal